28 İLDE OPERASYON
Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin 28 ilde ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyon sonrasında gözaltına alınan 2 SGK görevlisinin bilgisayarlarında yapılan incelemelerde bulunan DHKP-C’nin intikam planı kapsamında ortaya çıkan Ölüm Listesi’nde Sakarya’nın yakından tanığı tanıdığı 2 isim yer aldı.
TANTAN VE KOZAKÇIOĞLU
DHPK-C Ölüm Listesi’nde siyaset ve bürokrasi dünyasından çok tanınmış isimler yer alırken Sakaryalı eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ve 1983-1987 yılları arasında Sakarya Valiliği yapan Hayri Kozakçıoğlu’nun da bulunması dikkatlerden kaçmadı. Kozakçıoğlu 2 dönemde İstanbul Milletvekilliği görevini yapmıştı.
DEVRİMCİ MEMUR HAREKETİ
Operasyon ile ilgili detaylarda ortaya çıkmaya başladı. Edinilen bilgilere göre operasyon, İstanbul Terörle Mücadele ekiplerinin yaklaşık 6 ay önce gerçekleştirdiği bir operasyonda ele geçirilen CD’lerin çözümlemeleri sonrasında ortaya çıkan ‘Devrimci Memur Hareketi’ yapılanmasına yönelik gerçekleşti.
600 MEMUR GÖZALTINDA
Çözümlemeleri yapılan CD’lerde özellikle kamu birimlerinde 600 memurun ‘Devrimci Memur Hareketi’ üyesi olduğu saptandı. Bu memurların bazı kişilerin kimlik ve adres bilgilerini örgüte ulaştırdığı da iddia edilirken operasyon kapsamında Sakarya’dan isimlerin olup-olmadığı merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim