Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli imzası taşıyan yazıda; ‘MHP Sakarya İl Teşkilatı “Parti tüzüğümüzün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden; Sakarya İl Teşkilatı, MYK’nın verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından tüzüğümüzün 34. Maddesine göre yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatılmıştır;’ ifadesine yer verildi.
SAAT 12:00
Sakarya Valiliği bu faks sonrasında gereğinin yapılması için Sakarya Emniyet Müdürlüğüne acil yazı gönderdi. Görevden alınan MHP İl Başkanı Mehmet Erdoğan Kasım ayında yapılan MHP Büyük kurultayında Başkan adayı Koray Aydın'a destek vermişti. Muğla ve Çankırı’nın ardından Edirne ve Konya’da il teşkilatlarının da görevden alındığı bildirildi.
SAAT 17:00
İl Başkanı Erdoğan ise kurmaylarıyla yaptığı toplantının ardından akşam saatlerinde basının karşısına çıktı. Erdoğan, ‘ Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi Sakarya İl Teşkilatı yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatılmıştır. Bu sürecin farklı il ve ilçeleri de kapsayacak şekilde devam edeceği anlaşılmaktadır’ dedi.
KURULTAY
Erdoğan konuşmasında, ‘Ülkücülerin birlik ve beraberliğine her zamankinden fazla ihtiyaç varken, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinin ortaya koymuş olduğu bu tavır, Sakarya Teşkilatları olarak 4 Kasım Büyük Kongremizde ortaya koyduğumuz duruşun ne kadar haklı olduğunu göstermiştir’ dedi.
MÜCADELE
Bundan sonra yürütülecek olan mücadelede partiye zarar verilmemesi adına özen gösterileceğini anlatan Erdoğan, ‘Çünkü Başbuğumuz Merhum Alparslan Türkeş'in bize emaneti olan Milliyetçi Hareket Partisi Ülkücülerin baba ocağıdır, ana kucağıdır’ dedi.
HELALLİK
İlçe Başkanları ve meclis üyelerine seslenen Erdoğan, ‘Bugünden itibaren tüm kadrolarımızın görevlerine eskisinden daha büyük bir şevk ve kararlılıkla devam etmesini kendilerinden istiyorum. 2006 yılından beri İl Başkanı olarak şahsıma ve İl Yönetim Kurulumuza destek veren tüm gönüldaşlarıma ve Sakarya halkına şükranlarımı sunuyorum’ dedi.

Editör: TE Bilişim