Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre önceki gün 5 dakika arayla Sapanca ve Serdivan’da hafif şiddette iki deprem meydana geldi. Bu depremlerden 3 saat sonraki depremin merkeziyse Pamukova oldu. 
ENDİŞE ARTIYOR
1943, 1967 VE 1999 gibi yıkıcı ve ölümcül depremler yaşanan bölgemizde, seri olarak meydana gelen depremlerin bilgisi bile insanların endişelerinin artmasına neden oluyor. Dün Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü cihazlarına düşen bilgilerde bu cinstendi.
3 SAATTE 3 TANE
Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre 19 Ocak cumartesi günü saat 12.40’ta merkezi Sapanca İkramiye Köyü’nde 1.9’luk, saat 12.45’te merkezi Serdivan Aşağı Dereköy Mahallesi’nde 2.1’lik ve saat 15.58’de merkezi Pamukova Bayrakıcaşehir Köyü’nde 2.0’lık depremler meydana geldi.
YOĞUNLUKLAR
Toprak altında gaz birikimi ve yoğunlukları nedeniyle meydana gelen mini depremlerle ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, internet ortamında seri depremlerin bilgisine ulaşan bazı vatandaşlar oldukça tedirgin oldu. Dün saat 20.00’ye kadar her hangi bir küçük deprem meydana gelmedi.

Editör: TE Bilişim