Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Serdivan’da 14 Mart 2013 tarihinde gece meydana silahlı saldırıda, Y.A. isimli şahıs hayatını kaybederken S.A. ve C.Ö.’nün yaralandığı hatırlatıldı. Açıklamaya göre, olayın fail ya da faillerinin yakalanması için 11 aydır titiz bir çalışma yürüten polisin, olayın olduğu bölgedeki 57 güvenlik kamerasını ve MOBESE kayıtlarını tek tek tarayarak şüphelinin robot resmini çizdi.

TEKNİK-FİZİKİ TAKİP
Çevredeki araştırmalarını sürdüren polis, robot resme benzerlik gösteren 500 kişiyi incelemeye aldı. Olay esnasında olay yerine yakın yerde ikamet eden, olay olduktan iki ay sonra bölgeden taşınan şüpheli M.S. takibe alındı. Gerekli araştırma, teknik ve fiziki takip sonrasında olayın şüphelisinin M.S. olduğunu tespit eden ekipler şahsı Sakarya merkezi ve 7 yıldır arkadaşlık yaptığı G.V. isimli bayanı da Bursa’da gözaltına aldı.

SERBEST BIRAKILDI
Olayla ilgili M.S.’ye yardım ettikleri belirlenen İ.M. ile G.V. isimli şahıslar da gözaltına alınırken diğer şüpheli A.C. serbest bırakıldı. M.S. ifadesinde olayı kendisinin gerçekleştirdiğini belirterek, Y.A., S.A. ve C.Ö.’nün kız arkadaşı G.V.’ye söz ve elle taciz etmelerinden dolayı olayın meydana geldiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim