Yaşanan adaylık krizinin detaylarını yazılı açıklamasıyla kamuoyuyla paylaşan Raşit Dünya, CHP'de siyasete devam edeceğini ve belediye başkan adayları ile meclis üyesi adaylarına seçim çalışmalarında sonuna kadar destek olacağını kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı ilen dönemin il başkanı tarafından Adapazarı Belediyesi Başkan adayı olması yönünde ki telkinlerine karşı çıkan Raşit Dünya, kendisine bir oyun oynandığını, Milletvekili Engin Özkoç'un genel merkeze yanıltıcı bilgiler vererek, adaylığına engel olduğunun altını çizerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

'MİKROFON KAZASI' ÖRNEĞİ
"Siyasi gelecekleri korkusu ile gençlerin önünü tıkayan önüne ne verilirse onun ile yetin, bana yar olmadı sana da yar olmasın diyen, partimizde sayıları 6-7 kişiyi de geçmeyen bu kişiler tarafından gençlerimizin önü tıkandı. Ne kadar çabaladıysam da başaramadım. Fesatlık, kıskançlık yapan kendi çıkarlarını partimizin çıkarından önde tutanlarla aynı zihniyette olmadığım için adaylık sürecim bu noktaya geldi. CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından Engin Özkoç'un 'mikrofon kazası' diye akıllarda kalan söyleminde 'bugüne kadar alkışladıkta ne oldu' sözlerini hatırlatan Dünya, "Genel Başkanımızın Sakarya'daki adaylığım iradesine de kara çalmaya çalışmak için bu CHP karşıtı güçler ile ittifak kurması ise oldukça üzüntü vericidir."dedi.
KURULAN TEZGAH
Seçim çalışmalarının hazır olduğu halde dönemin il başkanı  tarafından ertelenmesine ve Milletvekili Engin Özkoç'un toplantılara katılmaması ile birlikte kendisini kullanmayacaklarını anlamalarına bağlayan Raşit Dünya, "Özkoç, il başkanı ile Ankara'ya giderek hakkımda yanlış ve yanıltıcı bilgiler vermelerinin ardından 'Büyükşehir adayı değişti' diye basına bilgi vermeleri istifa etmem için devamlı lekelemeye uğraşmaları kurulan bir tezgahın sonucudur"

YÜREKTEN CHP'Lİ
Özkoç'un, anlaşılmaz tutum ve davranışlar içerisinde bulunmasına veryansın eden Dünya, "Benim için esas olan Sakarya'da CHP'nin başarısıdır.Genel Başkanımın MYK ve Parti Meclisinin aday değişikliğine ilişkin kararına saygı duyarak Sakarya'daki tüm belediye başkan adaylarımız ve partililerimle yürek yüreğe seçim çalışmalarına devam edeceği. Şahsıma yapılan haksızlıklara ayak oyunlarına rağmen  Büyükşehir Belediyesi'nde partimizi bayrağını sallandıracağımızdan hiç kuşkum yok. Süreç boyunca beni destekleyen partili ya da partili olmayan herkese teşekkür ederim" dedi.

Editör: TE Bilişim