CHP İl Tarım Komisyonu Başkanı Burhan Güler, İl Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Torun,  İl Tarım Komisyonu üyeleri Sosyal Sigortalar Kurumu(SSK) eski İl Müdürü Altan Salihoğlu ve İl Tarım Komisyonu Üyesi İsmail Görer,  büyükşehir yasasıyla birlikte mahalle konumuna gelen Çökekler ve Bilecilermahallelerini ziyaret ederek kahvehanelerde bulunan vatandaşlarla sohbet ettiler.
TARIM BİTTİ
Çökeklerde gerçekleştirilen ziyaretlerde konuşan İl Tarım Komisyonu Başkanı Burhan Güler,Sakarya’da çiftçinin yaşadığı sıkıntıları aktararak tarım ambarı olan ülkenin,  tarım ürünleri ithal eden bir ülke konumuna gelmesiyle Sakarya’nın da bitirildiğini ifade etti.
Güler, ‘2012 yılı geride kalırken, hükümetin uyguladığı yanlış politikalar sonucunda Sakarya’da çiftçinin yaşadığı sıkıntılar yeni yılda da çığ gibi büyümektedir’ dedi.
BORÇLAR
Güler, ‘Sakarya’da çiftçilik yapan vatandaşımızın derdi gün geçtikçe büyümektedir. Üzerinde icra olmayan ya da ödeyemeyeceği borçlarla uğraşmayan çiftçimiz yok gibidir. Bankaları tek tek dolaşıp kredi çekmeye çalışan çiftçi, 2013 yılından da ümidini kesmiş vaziyette. Çiftçiyi yok sayanlara, çiftçinin halini umursamayanlara anlatacağız, susmayacağız’ dedi.
KAN AĞLIYOR
Sakarya’daki çiftçinin durumunun gün geçtikçe kötüye gittiğini, konuyla ilgili AKP İl Başkanlığı ve AKP Milletvekillerinin çalışma kaydetmediklerini belirten Burhan Güler, ‘  Tarımla ilgili ne AKP İl Başkanlığı’nın ne de ilçe başkanlıklarının sesi çıkmamaktadır. AK Parti Milletvekillerine zaten mısır desteklemeleri fiyaskosundan sonra söylenecek tek söz kalmamıştır’ dedi.

Editör: TE Bilişim