Cumhuriyet Halk Partisi Serdivan İlçe Başkanı Haluk Akbay düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a yüklendi. Kahvaltı sonrasında Serdivan ile alakalı bir sunum gerçekleştiren Akbay, Başkan Alemdar’a 11 tane soru yöneltti.

Başkan Akbay, “Serdivan ilçesinin en büyük gururu Sakarya Üniversitesi’nin İlçe sınırları içinde olmasıdır. Bu haliyle ilçemiz bir üniversite kentidir. Üniversitenin ilçemizde bulunması aynı zamanda hem Sakarya ve hem de ilçe ekonomisine önemli ölçüde katkılar sunmaktadır” dedi.  

KARABAŞ’IN İSMİ VERİLMELİ

Sakarya Üniversitesi’nin Serdivan’a kurulmasında eski başkanlardan Hüseyin Karabaş’ın büyük katkısı bulunduğunu söyleyen Başkan Akbay, “SAÜ bünyesinde 3 Enstitü, 12 Fakülte, 2 Yüksekokul, 1 Devlet Konservatuarı ve 12 Meslek Yüksekokulu ve ön lisans ile lisansüstü düzeyinde eğitim yapan 64 bin 813 genç öğrenci ayrıca üniversitede görevli bin 700 akademisyen ile büyük bir güçtür. Bu gücü sağlayan Hüseyin Karabaş’ın ismi Üniversitede bir yere verilebilir” diye konuştu.

HABERLERİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Bizim Sakarya Gazetesi’nin geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir haberi örnek gösteren Başkan Akbay, “Bu gizli imar uygulamalarından herkes rahatsız. İşte kanıtlarından biri. Yerel basınımız yazıyor. Milletvekilleri bile rahatsız. Bu uygulamaların halka açık yapılması lazım. Birilerinin çıkarına göre değil. Bazı yollar gördük keskin virajlar halinde. Çünkü birilerinin arazisinden geçmesin diye” şeklinde konuştu.

İMAR UYGULAMALARI

Serdivan Belediyesi’nin imar uygulamalarını vatandaşa duyurması gerektiğini belirten Başkan Akbay, “Mart 2009 tarihinden bugüne kadar şuyulandırma(imar uygulaması) yolu ile kaç metrekare arazi kamulaştırdınız? Kamulaştırdığınız bu arazilerden kaç metrekaresini sattınız? Kaç metrekaresinin üzerine tesis yaptınız?  Sattıklarınızdan kaç lira kazandınız? İmar planı değişiklerini neden halkımıza açık olarak yapmıyorsunuz?  Neden şeffaflık ilkesini uygulamıyorsunuz” diye sordu. Hakan UYANMIŞ

BİZİMSAKARYA GAZETESİNİ GÖSTERDİ

CHP Serdivan İlçe Teşkilat Başkanı Haluk Akbay, dün sabah düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve AKP İlçe Teşkilatına sitem etti. Akbay, Serdivan’da AKP tarafından şeffaf olmayan ve vatandaştan habersiz imar uygulamalarının yapıldığı iddiasında bulundu.

Editör: TE Bilişim