Mermerler Otomotiv tarafından Sakarya’nın Karasu ilçesinde yapılması planlanan ve Çinli Chery Otomobillerinin üretileceği fabrika için çalışmalar hızlandırıldı.

 

ŞİRKET TEMSİLCİLERİ

Mermerler Otomotiv CEO’su Murat Mermer, beraberindeki heyetle birlikte Karasu ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Murat Mermer ve beraberindeki Mermerler Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Sedat Piroğlu, Chery Otomobilin Çinli temsilcisi Yerkebulan Yerkin ve şirket temsilcileri, Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam ve Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’nu ziyaret ettiler.

 

BÜROKRATİK ENGEL

Kaymakam Gürçam’a hem hayırlı olsun dileklerini iletmek hem de firma olarak Karasu’dan vazgeçmediklerini belirtmek için ziyaret gerçekleştirdiklerini kaydeden Mermerler Otomotiv CEO’su Murat Mermer, yeni otomotiv teşvik yasası ile birlikte 4 yıldır bir türlü aşamadıkları bürokratik engelleri aşmayı arzuladıklarını belirtti.

 

2 BİN DÖNÜM ARAZİ

Karasu’nun İhsaniye Köyünde 2 bin dönümlük bir arazi için zamanında Milli Emlak ve Hazineye başvurduklarını belirten Mermer; “Bu alandaki birkaç parsel mera alanı olarak karşımıza çıktı ve endüstriyel alan olarak değerlendirildi ve burası 49 yıllığına kiralanacaktı. Buna da Çinli ortağımız sıcak bakmamıştı. Sonuçta devasa bir yatırım yapıyorsunuz ve o makinelerin buraya takılıp sökülmesi o kadar da kolay olmuyor. Yeni çıkan teşvik yasası sonrası yeniden incelemelerde bulunmak için Karasu’ya geldik’ dedi.

 

GAYRET GÖSTERİYORUZ

Kaymakamlık çıkışı bir açıklama yapan Murat Mermer; ‘Önce Çinlilerle işbirliği yapıyorduk şimdi İtalyanlar da katıldı. Üçlü bir işbirliği içerisindeyiz. Bu işbirliğindeki temel amacımız ileri tarihlerde yerli otomotivi üretebilecek şekilde hareket etmek. Bir otomobilin olabilmesi için motor olması çok önemli bu sebeple burada yatırım yapacağımız 2 bin dönüm üzerindeki arazi üzerinde ARGE merkezimiz, motor fabrikamız, üretim fabrikası ve elektrikli araç üretim tesislerini planlarımıza yerleştirebileceğimiz bir proje üzerinde çalışıyoruz. Şu an için biliyorsunuz biz bunları yapmak için her türlü gayreti gösteriyoruz’ diye konuştu.

Kaymakam Şafak Gürçam’ın elinden gelen desteği vereceğini söylediği heyet daha sonra

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’nu da ziyaret etti

Editör: TE Bilişim