Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un Pamukova da geçtiğimiz ay sonunda açılışı yapılan Muradiye İmam Hatip Uygulama Caminde ikindi namazı kılmak için İlçeye geldiği esnada Pamukova Belediye Başkanı , uzun süredir mücadele vererek ÇED raporuna aykırı hareket etiği için İlçede faaliyeti durdurulan  Taş Ocağının yeniden  faaliyete başladığı haberini alınca şok oldu.

Vali Hüseyin Avni Coş’a  Pamukova ziyareti esnasında “ Sayın Valim İlçemizde faaliyet gösteren ve faaliyetinin durdurulması noktasında günlerdir mücadelesini verip kapatılan Taş Ocağı’nın faaliyete tekrar açıldığı haberini aldım. Nasıl olur Sayın Valim? Bunu Pamukova halkına nasıl anlatırım. Çok üzgünüm “ dedi.

Vali Coş, Başkan Keser’e ÇED raporuna aykırı davrandığı için faaliyeti durdurulan Taş Ocağının, eksikliklerini tamamlayıp evraklarını Bakanlığa gönderdiğini belirterek “ Bakanlık eksikliklerini tamamlayan taş ocağının tekrar faaliyete başlamasında sakınca olmadığını, faaliyetine devam edebileceğini belirten yazısını göndermesi üzerine bizim de sizinde yapabileceğimiz bir şey kalamadı. Adı geçen taş ocağı faaliyet gösterdiği alanın arka yüzünde çalışmalarına devam edecek. Başkan ne senin ne de benim bu noktada yapacağımız bir şey yok. Evraklarını ve eksiklikleri tamamlamış, bakanlık tekrar faaliyete geçmesi için oluru vermiş “ dedi.

Başkan Keser Vali Coş’un  bu açıklamaları sonrası, Pamukova’nın siluetini bozan, doğaya ve çevreye zarar veren, patlamalar nedeniyle halkta paniğe ve korkuya sebep olan taş ocağının İlçe halkı tarafından istenmediğini geçmişte olduğu gibi Vali Hüseyin Avni Coş’un  halkın istekleri doğrultusunda kendilerine destek vermesini istedi.

Vali Coş ise tekrar faaliyete geçmesi nedeni ile Başkan Keser’i hayal kırıklığına uğratan taş ocağının kapatılması yönünde tekrar bir çalışma yapacaklarını ifade etti. 

Editör: TE Bilişim