HAZIRLIK SONRASI

Adını yerel ve ulusal basında, gerek kazandığı “TÜBİTAK “başarılarıyla gerekse “USOBO”, “Yazadurmak Öykü ve Şiir Yarışması” gibi birçok programda duyuran Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi uluslararası manada da çalışmalarına devam ediyor. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın(Ulusal Ajans) LLP/Comenius programı kapsamında Cemil Meriç ve diğer ülke öğrencileri daha önce Polonya, Litvanya, Finlandiya, Türkiye, Kıbrıs ve Almanya’da yaptığı hazırlıklardan sonra “The Magic Touch (Sihirli Dokunuş)” tiyatrosunu sergilemek için İtalya’nın başkenti Roma’ya gidiyorlar.

HAZIRLIKLAR TAMAM

İki yıl önce başlayan proje kapsamında bütün ülkeler tarafından ortak bir öykü yazıldı. Ardından bu öykü her ülkenin kendi yazdığı bölümünü tiyatrolaştırmasıyla Roma’da sahnelenmesi için hazırlandı.  İtalya’dan önce altı ülkede atölye çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalarda dekor ve provalar gerçekleştirdi. Son olarak Almanya’da tiyatronun ses efektleri üzerine çalışıldı. İtalya’daki tiyatro için görev alacak Faruk İbrahim Kuşoğlu, Hamide Tokat, Abdullah Said Akgünler, Ahmet Yeniçırak ve Ezgi Söymen adlı öğrenciler tiyatro hazırlıklarını tamamladılar.

CANLI YAYINLANACAK

Bugün İtalya’ya gidecek olan kafile, son provalar tiyatronun oynanacağı sahne MITREO THEATRE ROME’de gerçekleştirilecek. Bu provalar sonunda ise yedi ülkenin öğrencilerinin ortak katılımıyla tiyatro oyunu 12 Nisan’da Türkiye saati ile 12.00 ‘da sahnelenecek. Sahnelecek tiyatro http://www.ustream.tv/channel/themagictouch sitesinden canlı yayınlanacaktır. 

Editör: TE Bilişim