Serdivan Çark Caddesi’nde bulunan Kardeşler Mobilya’da Cuma namazı saatinde çıkan yangın sonucu mağaza kullanılamaz hale geldi.
ÇATIDAN ÇIKTI
Edinilen bilgiye göre, İstiklal Mahallesi’nde İbrahim Atak’a ait Kardeşler Mobilya isimli mağazaya ait döşeme atölyesinin çatı kısmında saat 12.30 sıralarında işçilerin Cuma namazına gittiği esnada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüyerek tüm mağazayı sardı.
9 EKİPLE MÜDAHALE
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi 9 ekiple müdahalede bulunduğu yangının çevredeki diğer mağazalara ve yakındaki banka şubelerine sıçramaması için büyük çaba harcandı. Olay yerine çok sayıda emniyet ekibi ve Çevik Kuvvet sevk edilirken polis geniş güvenlik önlemi aldı.
FACİA OLABİLİRDİ
Yaklaşık bir saat süren uğraşlar sonrasında güçlükle kontrol altına alınan yangında büyük maddi hasar meydana gelirken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı. Yangının Cuma saatinde çıkması ve işçilerin Cuma namazına gitmesi ve alevlerin mağazanın yan tarafında bulanan öğrenci yurduna sıçramaması faciayı önledi.
GAZETECİ YARALANDI
Serdivan Kaymakamı Ramazan Şahin ve Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar da olay yerine gelerek bilgi aldı. Başkan Alemdar, işletme sahibi Atak’ı sakinleştirmeye çalıştı. Yangında ölen yada yaralanan olmazken büyük maddi hasar meydana geldi. Bu arada sıcaklıktan çatlayan bir duvar parçası düşerek bir gazeteciyi hafif yaraladı
ALEMDAR’DAN AÇIKLAMA
Yangın ile ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Alemdar, “İşçilerin Cuma namazına gittiği esnada henüz belirlenemeyen bir sebeple çatı kısmında yangın çıkmış. İtfaiyenin zamanında müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı. Çok şükür can kaybı yok. Burada bütün esnaflar işletmecinin yanında mücadele etti” dedi.

Editör: TE Bilişim