BİR SAAT ARANDI

Olay, Arifiye’nin Yukarı Kirazca Mahallesi'nde meydana geldi. Evinin bahçesinde oyun oynayan Eyüp Can'ın (3) kaybolduğunu fark eden anne Gamze Özrek, komşularıyla birlikte çocuğunu aramaya başladı. Yaklaşık bir saat süren aramanın ardından minik Eyüp’ün cansız bedeni, Sakarya Nehri kenarındaki gölette bulundu.

MORGA KALDIRILDI

Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, Eyüp Can'ın hayatını kaybettiğini belirlerken, küçük çocuğun cesedi, jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

ÖNLEM ALINMADI

Eyüp Can'ın, Bedir-Gamze Özrek çiftinin 4 çocuğundan biri olduğu öğrenildi. Çocuğun düşerek hayatını kaybettiği göletin, nehir kıyısından kum alınması sonucu meydana geldiği öğrenilirken, çevre sakinlerinin defalarca bu yerin kapatılması için başvuruda bulunduğu ancak, hiçbir önlem alınmadığı öne sürüldü.

YETERLİ OLMADI

Göletin kapatılması için defalarca belediyeye müracaatta bulunduklarını iddia eden çevre sakinleri, "Zamanında buradan kum çıkarıldı ve öylece bırakıldı. Bir kaç kez belediyeye ve muhtara söyledik. Elimizden bir şey gelmedi. Doğalgaz kazısı sırasında başka bir yerden çıkartılan hafriyat dökerek kapatmaya çalıştık. Ama yeterli olmadı" dedi. 

Editör: TE Bilişim