Sakarya Üniversitesi’nde katıldığı konferansın ardından twitter’de değerlendirmelerde bulunan Yiğit Bulut, Hakan Şükür’ün partiden istifasıyla ilgili şunları yazdı:
“Sakarya'ya gittiğimiz gün halkın seçtiği partisinden istifa eden Hakan Şükür'e gelince, kendi kararıdır saygı duyarım ama şu gerçeği de hiç unutmam. Safralar temizlenmeden öz hedefe yürüyemez. Safralar yolda düşecek ki, hedefe yürüyen öz daha hızlı koşsun. Bildiğim tek bir gerçek var. Dürüstlük halkın seçtiği yerde olmaktır.
Bir vekil ancak, kendi oyu bağımsız seçilmeye yeterse bağımsız vekil olur. Siyasi olarak, liderin sırtından bir yere gelenlerin “Uygun gördüm, bağımsız kaldım” demeleri, ancak başka yere ne kadar bağımlı olduklarının göstergesidir.”
Yiğit Bulut, konferansa katılımın yüksekliğine de değinerek, etkinlikle ilgili gerçek dışı yayın yaptığını öne sürdüğü medya kuruluşlarını elleştirdi ve şunları kaydetti:
“Ağalar, beyler şunu iyi dinleyin ve anlayın. İstediğiniz kadar haber ajanslarınızla, gazetelerinizle, radyolarınızla, internet sitelerinizle saldırın. İstediğiniz her kurma kollu adamınızı istifa ettirin. Bu millet bu bağımsızlık savaşında Büyük Ustası’nın peşinden ayrılmayacak.”

Editör: TE Bilişim