KAÇAMAK CEVAPLAR

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı’nın haftalık olağan toplantısı parti binasında gerçekleştirildi. İl Başkanı Levent Bülbül toplantı öncesinde yaptığı basın açıklamasında geçtiğimiz hafta yapılan Akil İnsan Toplantısı’nda yaşananlara açıklık getirdi. Elmas Otel’de yapılan toplantıya 20 yönetim kurulu üyesi ile birlikte gittiklerini söyleyen Bülbül şöyle konuştu: ‘Çözüm süreci dedikleri konu hakkında düşünce ve fikirlerimizi anlatmak üzere toplantıya gittik. Ancak Akil İnsanlar bilgilendirme toplantısına geldik dedikleri halde, ‘sorulan sorulara bilgi sahibi değiliz’ diyerek cevap verdi. Teknik bilgi sahibi olmadıklarını söyleyerek kaçamak cevaplar verdiler. Böylelikle gerçek niyetlerini belli etmiş oldular.

ARKAMIZDAN KONUŞUYOR

‘ Bizim muhatabımız zaten Akil İnsanlar değil, AKP’lilerdir. Defalarca ısrarlı sorularıma rağmen AKP İl Başkanı Recep Uncuoğlu konuşmadı. Net bir şekilde anlaşıldı ki her zaman dediğimiz gibi bu durum ‘İhanet Süreci’nden fazlası olamaz. Ancak Uncuoğlu daha sonra arkamızdan yalan yanlış bilgilerle, çirkin ifadelerle şık olmayan açıklamalarda bulundular. Sakarya’nın en büyük meydanı neresiyse orda tartışalım. Uncuoğlu yaptığı bir açıklamada, ‘ Bildiklerimizi söylersek spekülasyon olur’ diyor bu nasıl bir kardeşlik ve barış projesidir. Ne gizliyorsunuz ki sonucun böyle olacağını düşünüyorsunuz.

PAZARLIK İÇİNDELER

‘PKK yollara inmiş kimlik kontrolleri yapıyor. Usulsüzlük yapanların arabalarını yakıyor. Ormanlarda çalışanların ağaç motorlarını gasp ediyor. Düpedüz ‘biz devletiz, varız’ gibi davranışlarda bulunuyorlar. Bunlar yaşanırken iyi niyetten söz edilemez. Suriye’de yaşanan olaylar hakkında ‘emzikli bebeleri öldürenler, yezitten başka bir şey denemez’ diyen Başbakan aynı söyleme bölücü başı Abdullah Öcalan için söyleyemiyor. Çünkü aynı masada pazarlık içindeler. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu çözüm sürecini destekleyen ifadelerde bulunması tamamen bir talihsizlik. Yarın öbür gün insan içine çıkacak yüzü olmayacak.’

Editör: TE Bilişim