Pamukova’da doğal katliama neden olan bir taş ocağının depremi gerekçe göstererek başladığı faaliyetleri bu zaman kadar hız kesmeden devam etti. Şikayetler ve yarattığı tahribata rağmen bu taş ocağını kimlerin göz yumduğu ve izin verdiği merak ediliyor.

KARAPINAR
Pamukova Karapınar Mahallesinde, 1999 depremi sonrasında şehrin alt yapısına katkı bulunmayı gerekçe göstererek kurulan ve o tarihten bu yana faaliyet gösteren bir taş ocağı bölgenin geleceğini resmen karartıyor. Meyve ve sebze diyarımız olan Pamukova’da dağları yerle bir eden, ağaçlara, tarlalara ve evlere zarar veren bu taş ocağının yarattığı tahribat, ‘Çok yazık’ dedirtmeye devam ediyor.

KİM İZİN VERİYOR
Bu talanın yıllardır devam etmesine nasıl göz yumulduğu, ilgili kurum ve kuruluşların resmen doğal faciaya neden olan taş ocağına hangi gerekçe ile ruhsatlandırma yaptığı merak ediliyor. Bölge halkını ve sağlığını düşünmeden faaliyetlerine devam eden bu taş ocağı hakkında yapılan şikayetler ise pek işe yaramadı. Halkın kapatılması için mücadele ettiği bu taş ocağı akıllarda bir çok şüphe uyandırıyor.

Editör: TE Bilişim