Kendilerini Merkezi İstanbul, Çarşamba – Fatih’te olan İsmail Ağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı görevlisi olarak tanıtan, sarıklı ve cübbeli kişiler plajda tatil yapan vatandaşlara nasihatlerde bulundu. Kumsalda bulunan vatandaşların yanına giden bu kişiler vatandaşlara ayrıca, “Allah (c.c.) ve Rasulünün (S.A.V) istediği Hanımefendi” isimli broşürleri dağıttı.

TEPKİ
Plajda bulunan vatandaşlar bu durumdan son derece rahatsız olurken, cübbeli, sarıklı ve şalvarlı bu kişilerin yanında küçük bir çocuğunda bulunması dikkat çekti. Ellerinde bulunan 72 maddelik broşürleri dağıtan bu kişiler, sözlü olarak vatandaşları ikaz etti. Ne olduğunu anlamaya çalışan tatilciler ise duruma tepki gösterdi.
Suat Beyanal


BROŞÜRDE NELER YAZIYOR?
Dağıtılan broşürde, “Hanım tesettürlü olmalıdır, kadın çalgılı düğünlere gitmemelidir, yol ortasında insanların gezdiği yerlerde oturmamalıdır, fal baktırmamalı, zorunlu olmadıkça alışverişi kocasına yaptırmalı, kocasından izinsiz  dışarı çıkmamalıdır, kaşını aldırması, saç ektirmesi ve estetik yaptırması haramdır, pantolan giymemelidir, yabancı erkelerle tokalaşmalıdır, evde köpek beslemek haramdır, ince çorap giymemeli, terlikle gezmemeli, müzik dinlememeli” gibi kadınlara yönelik maddeler yer alıyor.

Editör: TE Bilişim