Yaşlı ve engellilere yönelik tanınan ücretsiz seyahat hakkı özel halk otobüslerinde büyük sorun yaratmaya devam ediyor. Gazetemizin defalarca gündeme getirdiği konuyla ilgili şikayetler yağarken, özel halk otobüsü esnaflarıyla-vatandaş karşı karşıya kalıyor. Ücretsiz uygulama nedeniyle esnaf isyan ederken, kendisine kanuni hak tanınan vatandaş ise otobüs şoförlerinin tepkisinden dert yanıyor.

MAĞDURİYET
Yeni yerleşim bölgesinde ikamet eden 74 yaşındaki İhsan Demirci otobüs şoförlerinin kendisini mağdur ettiğini iddia ederek, “Korucuk arabaları 65 yaş üstü yaşlıları arabaya bindirmiyorlar. Hemen hemen hepsi. Bazı otobüsçüler bize kart bile bastırmıyor. Sorulduğunda neden böyle yapıyorsun bizlere verdiği cevapta biz vergi veriyoruz mecbur değiliz taşımaya diyorlar. Şimdi engellilerde de aynı sorunla karşılaşıyor” dedi.

KANUN BELLİ
Demirci, “Birçok kişinin içinde yapılan tartışmadan O kadar insan içinde bizi mağdur ediyorlar. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Sakarya’da bir çok yerde bu sıkıntı çıkmaya başladı. Önlemi kısa sürede alınmalı “ ifadelerini kullandı. Sakarya Ortopedik Engelliler Dernek Başkan Yardımcısı Selim Özen ise  kimsenin mağdur olmasını istemediklerini söyleyerek, “Esnafında mağdur olmasını istemeyiz ama, taşımak zorundalar” dedi.

GÖREVE DAVET
Özen, “Burada konunun muhatabı engelli ve yaşlı vatandaşlarımız değil. Düzenlemeyi yapan biz ve yaşlı vatandaşlar değildir. Vergiler biz engelli ve yaşlı vatandaşlara ödenmiyor ve ruhsat paraları bizlere ödenmiyor. Bu düzenleme yapıldı ama buradaki mağdur esnaf ve vatandaştır. Bu konuda mülki idare amirlerini göreve davet ediyorum.” dedi.
 

Editör: TE Bilişim