Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek bölge final sergisine Sakaryalı öğrenciler 12 proje ile katılıyor.

KATILACAK PROJELER

 Adapazarı ilçesi 17 Ağustos Ortaokulunun “Oda Parfümlerinin Bitkiler Üzerindeki Etkileri”, Osmanbey Ortaokulunun “Kuraklıkta Susuz Yaz”, Aykut Yiğit Ortaokulunun “İplerimin Boyası Muzların Sapından Olsun”, Özel Şahin Ortaokulunun “Enerjisiz Kalma Türkiyem” ve “Magnetik Alan Enzime Ne Yaptı?” projeleri, Erenler İlçesi Sakarya Bilim Sanat Merkezinin “Daha Çok Oksijen Daha Az Enerji” ve “Çam Sürgünü, Elma Kabuğu ve Zeolitle Alternatif Ambalaj” projeleri, Kocaali İlçesi Nazım Üner Ortaokulunun “Kemiklerden İlham Aldık”, “Kolon Muhafazası” ve “Koruyucu Karışım” projeleri, Akyazı Ahmet Hasnun Tunçsoy Ortaokulunun “Akılı Altıgenler”, Serdivan Talat Ayhan Ortaokulunun “ Tişörtünü Lekeleyince Annenden Kaçarsın Bunları Duyunca Sevinçten Uçarsın” isimli projeleri bölge final sergisinde ilimizi temsil edecek.

SANDIKÇI KUTLADI

İl Mili Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, gençlerin bilim insanı olarak yetişmesi noktasında ülkemizin en önemli proje yarışmalarından olan “Bu Benim Eserim” yarışmasında ilimizden 12 projenin bölge final sergisine kalmasının sevindirici olduğunu belirterek, bu yarışmalara emek veren tüm öğrenci, öğretmen, okul idarecisi ve aileleri tebrik ettiğini ifade etti.

BAĞLARBAŞI

Bu Benim Eserim Proje Yarışması İl Koordinatörü Remzi Cinemre, 9-11 Nisan tarihlerinde Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde yapılacak bölge final sergisine katılmaya hak kazanan 12 projenin sahibi öğrenci ve danışman öğretmenlerin, İl Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından 8 Nisan Pazartesi Günü toplu olarak otobüsle İstanbul'a götürüleceğini belirtti. Cinemre, proje sahibi öğrenci ve öğretmenlerimizin sergi süresince Zeytinburnu Öğretmenevi'nde misafir edileceğini söyledi.

ÖDÜL TÖRENİ

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde yapılacak bölge sergisinin son günü 11 Nisan'da yapılacak değerlendirmelerde Türkiye Finaline katılacak projelerin açıklanacağı ve aynı gün ödül töreni düzenleneceği bildirildi.

Editör: TE Bilişim