İl Müftü Yardımcısı Yusuf Akkuş, yerel seçimde vatandaşların tepkisine sebep olan camilerde din görevlilerinin siyaset yapması iddialarının,  cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gündeme gelmemesi için her türlü tedbirin alındığını söyledi.
Akkuş, “Bizim siyasetle işimiz olmaz, biz siyaset üstü toplumun her kesimine hitap eden kurumuz. İşe yeni başlayan arkadaşlarımızın o dönemde böyle bir tutumları olmuştu. Aynı konunun yaşanmaması için daha hassasız. Herkes bu konuda müsterih olsun” dedi. 

JET İMAMLARA UYARI

Akkuş, teravih namazını çok hızlı kıldıran ve halk arasında 'jet imam' diye tabir edilen hususta ise din görevlilerini uyardıklarını ifade ederek, “Din görevlilerimize talimatları verdik. Böyle hızlı hareket ederek namaza halel getirecek bir pozisyona düşmeyecekler” dedi.  Ramazan ayında 11 ilçede 15 ayrı camide hatimle teravi namazı kıldırılacağını belirten Akkuş, “2014 yılı Ramazan ayında hiç kimse kimsesiz kalmasın bu ramazan her ramazan olacaktır teması işlenecek. Dini konularda vatandaşlarımızdan gelen soruları cevaplandırmak üzere il Müftülüğümüz bünyesinde Alo 190 çağrı merkezi Ramazan ayı süresince hizmet verecektir”dedi.


KARDEŞ İL PROJESİ
Kardeş il projesi çerçevesinde Ramazan ayında Bilecik iline vaaz ve irşat için gidileceğini kaydeden Akkuş, “Bilecik heyeti de ilimize gelecek. Huzur evleri, çocuk ıslah evleri, hastane ve hapishane ziyaretleri gerçekleştirilcek. Kardeş aile projesi vesilesiyle maddi imkânı olanlar ve olmayanların buluşması sağlanacaktır. Tüm camilerimizin temizlik ve bakımı yapılarak vatandaşlarımızın ibadetlerini en güzel şekilde yerine getirebilmeleri için her türlü tedbir alınmıştır. Tüm camilerimizde kadınların en uygun şartlarda ve huzur içerisinde ibadetlerini yapabilmeleri için gerekli tedbirler alınmıştır. Engellerin ibadetlerin yapabilmesi içinde gerekli tedbirler alınmıştır. Levent ERİŞ

Editör: TE Bilişim