Otomotiv Test Merkezi için önce Pamukova’da yer bulundu. Bu yer küçük denilince bu kez Kaynarca’da yeterli arazi bulundu. Vali Büyük bile gidip inceledi ama işin peşini bırakmayan Bursa Lobisi, Otomobil Test Merkezi’ni ağzımızın içinden alıp, Bursa’ya taşımasını bildi.

KAYNARCA UMUDU

Otomotiv Test Pisti ile ilgili SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul daha birkaç gün önce şunları söylemişti, ‘Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile yaptığımız görüşmeler sonucu Kaynarca'da istenilen büyüklük ve konuma uygun bir yer bulduk. Bu yerle ilgili ufak tefek sorunların giderilmesine yönelik çalışmalar başladı. İnşallah otomotiv test merkezini Sakaryamız’a kazandıracağız’

BURSA’NIN LOBİSİ

Tam, otomobil test merkezi Kaynarca’ya kazandırılıyor derken, birkaç gün önce de Vali Büyük söz konusu arazilerde incelemeler yapmışken, kötü haber önceki akşam geldi. Bursa Lobisi, son atağını yapmış ve Yenişehir İlçesi'ndeki araziyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ve onayıyla Milli Emlak'tan Türk Standartları Enstitüsü'ne tahsis ettirmesini bilmişti.

GURURLU AÇIKLAMA

AKP Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın’da gurur içinde şunları söylemişti, ‘Uzun bir süredir üzerinde çalışılan ve Yenişehir'de kurulması için çalıştığımız Otomotiv Test Merkezi'nin daha önce Hazine'ye geçen 2,6 milyon metrekarelik arazisi, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın oluruyla, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden Türk Standartları Enstitüsü'ne tahsis edildi. Bursa ekonomisine, otomotiv sektörüne hayırlı olsun’ dedi.

Editör: TE Bilişim