Söz konusu mağdur işçiler ortak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi, “RP-DYP Hükümeti, 28 Şubat 1997’de FETÖ operasyonuyla devrildi. Bunu önce, FETÖ’nün içinde yıllarca kalmış olan Nurettin Veren açıkladı. Daha sonra CHP Milletvekili Tuncay Özkan doğruladı. Son olarak da, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, RP-DYP Hükümetinin, Fethullah’ın 28 Şubat darbesiyle yıkıldığını bizzat açıkladı”

GERÇEK MAĞDURUZ

“28 Şubat’tan önceki dönemde TÜVASAŞ’ta kadrosuz olarak çalışan 250 işçiydik. Bize kadro verildi. Kadrolarımız geldi. Ancak, tam o günlerde 28 Şubat meydana gelince, bizler kadro beklerken işten çıkarıldık. Fabrikaya gelen 250 kadro da başkalarına verildi. Bizler 28 Şubat’ın darbe mağdurlarıyız. O dönem sendikamız Demiryol-İş’te Genel Başkanımız Enver Toçoğlu görevden alındı. Şube Başkanımız Ergün Atalay o günlerde bizlere, “Sizler, bizlerin emanetisiniz. Sizlerin haksız olarak elinizden alınan kadro ve iştikaklarınızın bizzat takipçisi olacağım” demişti”

SORUNUMUZ ÇÖZÜLSÜN

“Daha sonraki yıllarda 5620 sayılı yasa ile ‘Askıda işçi’ statüsüyle TÜVASAŞ’ta yılın sadece 6 ayını kadrosuz olarak çalıştırılıyoruz. 6 ay çalışıyoruz, 6 ay boş boş geziyoruz. Biz kadromuzu da, işimizi de geri istiyoruz. Bize söz veren sendikacıların sözlerini yerine getirmesini bekliyoruz. 2015’te zamanın Başbakanı Davutoğlu, bize kadrolarımızın geri verileceğini söyledi, ancak o da görevi bıraktı. 10 yıldır geçici statüde yılda 6 ay çalışıyoruz. Artık, borç nedeniyle bakkaldan, fırıncıdan kaçar olduk. Mağduriyetimiz giderilsin. O dönem şube başkanımız olan, bugün Demiryol-İş ve Türk-İş’in Genel Başkanı olan Sayın Ergün Atalay’ın bizim sorunumuzu çözmesini istiyoruz”     

Editör: TE Bilişim