23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlenen Bilgi ve Kültür Yarışması finalinde Erenler Özel Güneş Ortaokulu, Arifiye Ekrem Oba Ortaokulu, Serdivan Özel Teksen Ortaokulu ve Akyazı Cumhuriyet Ortaokulu yarıştı.

EŞİTLİĞİ BOZDU

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile SRT Medya Grubu işbirliğinde gerçekleşen Ortaokullar Arası Bilgi ve Kültür Yarışması’nın finali büyük çekişmeye sahne oldu. 20 soruluk yarışmanın sonunda, okullar arasında eşitlik sağlandı. Yedek soruların tamamında eşitlik bozulmayınca yarışma birincisi, kural gereği kura çekimiyle belirlendi. Kurada şanslı olan Erenler Özel Güneş Ortaokulu yarışmayı birinci olarak tamamlarken, Arifiye Ekrem Oba Ortaokulu ikinci, Serdivan Özel Teksen Ortaokulu üçüncü, Akyazı Cumhuriyet Ortaokulu dördüncü oldu.

GÖNÜLLERİN BİRİNCİLERİ

Büyük heyecanın yaşandığı yarışma sonunda okullara hediyelerini İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Papatya, Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Gümüş verdi. Yarışmayı en az öğrenciler kadar heyecan içinde izleyen Sandıkçı, finale gelen dört okulumuzun da gönüllerin birincisi olduğunu belirterek, bu yarışmaya ilk başından itibaren katılan tüm öğrencileri, öğretmenleri ve okul yöneticilerini tebrik etti. Sandıkçı, öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkı sağlayan bu tür yarışmalara katılımın arttırılması dileğinde bulundu. 

Editör: TE Bilişim