Bir zamanlar Sakaryalının akın ettiği Tarihi Uzunçarşı eski günlerini mumla arıyor. Geçen kışın yoğun kar yağışı sonrasında çatısı çöken ve bu olayın ardından çatısı tamamen kaldırılan Uzunçarşı’da  esnaf, Büyükşehir Belediyesinin kat mülkiyeti kararıyla mahkemeye başvurmuştu.
BÖYLE NE OLACAK?
Arkadaşımız Ece Aya, işlerin durumu ve çarşının geleceğiyle esnafın görüşlerini aldı.Esnaf, görüntü kirliliği olduğuna vurgu yaparak, “Çarşı ile ilgili ne yapılacaksa bir an evvel yapılsın. Burasının bir bakıma ihtiyacı var. En büyük olay ise belirsizlik olması” diye konuştu.


Murat Eren  (Uzun Çarşı Simit Fırını)
Çarşının üzeri kapatılırsa daha iyi olur, bizler daha iyi hizmet verebiliriz. Yağmurda ve sıcak havalarda insanların sığındıkları dolaştıkları yer burasıydı, üzeri açıldığından beri gelen olmuyor

İbrahim Çelik (Esnaf)
Uzun Çarşı’nın esnafının davası daha 2 yıl kadar süreceğe benziyor ve bekleyeceğiz. Ama ne yapılacaksa bir an önce yapılsın. Üzeri açılacaksa eğer kalan kalıntıları toplasınlar görüntü kirliliği yaratıyor

Fatih Kulaç (Seyyidoğulları Kuruyemiş)
“Çarşının üzerinin kapatılması daha iyi olacak. Eski halinde iken daha çok müşterimiz oluyordu, üzeri açıldığından beri müşteri gelmiyor. Kirli görüntü de oluşturuyor. Yollar yapılmalı, yaya geçitlerine önem verilmeli.

Kadir Topal (Esnaf)
“Üzerinin kapalı olması lehimize, açık olması aleyhimize olacak. İşlerimizi etkiliyor, müşteriler yağmurda da güneşte de çarşıya girmiyorlar artık. Fakat başkandan çarşının güzelleşmesi adına yapılacak büyük projeler bekliyoruz


Çetin Bartu (Esnaf)
Tarihi özelliği bozulmadan çarşı restore edilmeli, ana sokak yapılmalı. Kat alımlarıyla ilgili sürecin bitip, tadilatın yapılmasını bekliyoruz. Üzerinin ise kapatılmasından yanayım, 30 yıldır halk buna alışık. Bu görüntüsüyle bit pazarını andırıyor.”

Ferhan İnan (Cerrahoğlu Eczanesi)
Çarşının üzerinin kapatılmasının ne kadar gerekli olduğunu yağan yağmurda görmüş olduk. Halk ve esnaf perişan oldu. Yerdeki taşlar kırık, bu sokakta lokantaların olması da kirlilik yaratıyor.

Röportaj: Ece AYA

Editör: TE Bilişim