Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, Mehmet Genç’e Saygı Gecesi düzenlendi. Prof. Dr. Arif Bilgin, Prof. Dr. Erol Özvar, Prof. Dr. Ahmet Cihan, Prof. Dr. Mesut Küçükkalay, Doç. Dr. Fehmi Yılmaz ve İhsan Ayal, İktisat Tarihi’nin Büyük Ustası Mehmet Genç’i tüm yönleriyle anlattı.

HAYATINDAN KESİTLER

Saygı gecesine Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arif Bilgin, Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erol Özvar, Osmangazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mesut Küçükkalay, Medeniyet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Cihan, Doç. Dr. Fehmi Yılmaz ve Eğitimci İhsan Ayal konuşmacı olarak katılarak Mehmet Genç’in hayatından kesitleri katılımcılarla paylaştı. Gecenin onur konuğu ise, Mehmet Genç’ti.

BİLGİ BİRİKİMİ

Saygı gecesinin ilk konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Arif Bilgin, ‘Mehmet Genç hocamızı ben ilk olarak 1986 yılında tanıdım. Sürekli takip ettim. Arşiv çalışmam sırasında karşılaştığım zorluklardan sonra hocamın makalelerini okuyunca nasıl bir bilgi birikiminin olduğunu daha iyi anladım. Mehmet Genç hocamız belgelerin dilinin etkisinde kalmadan entelektüel birikimini kullanarak çok ciddi metinler oluşturmuştur. Her metninde fazlalık kelime bulamazsınız. Müthiş tasarruf edilmiş ifadelerin yer aldığı ve sonuçların elde edildiği cümlelerdir ve hocamız son derece mütevazı bir insandır’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim