Sakarya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, bayram tatili boyunca Belediye, Jandarma, Emniyet, Asayiş, Trafik, SEDAŞ, Müftülük, Telekom, Sağlık, İl Özel İdaresi, karayolları ve diğer Kamu Kurum ve Kuruluş hizmetleri açısından vatandaşların herhangi bir sorunla karşılaştıklarında gereken kolaylığı sağlamak amacıyla bir dizi tedbir alındığı kaydedildi.

SİLAH ATILAMAYACAK

Alınan tedbirler şöyle: “Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bayram öncesi ve bayram suresince ekiplerini takviye ederek kendi yönlerinden gerekli tedbirleri alacak. 8 Ağustos günü Bayramının 1. günü olması nedeniyle, Bayram namazından sonra özellikle silah atılma olaylarına karşı İl Polis Merkezlerinde Bayramın 1. gününden itibaren nöbetleşe personel görevlendirilecek ve Polis Merkezi Amirleri de kendi merkezlerinde hazır bulunacaklar.

SAĞLIK PERSONELİ NÖBETTE

8 - 12 Ağustos tarihleri arasında İI genelinde Jandarmaca Kod uygulamaları yapılacak, trafik yoğunluğu bulunan yollar ile eğlence yerlerinin denetimi ve kontrolüne ağırlık verilecek. Emniyetin ve Jandarmanın diğer birimleri de kendi yönlerinden gerekli tedbirleri alarak çalışmalarını sürdürecekler. Sağlık Müdürlüğünce, bayram süresince vatandaşların sağlıkla ilgili sorunları ve trafik kazalarına anında müdahale etmek üzere sağlık kuruluşlarında yeteri kadar nöbetçi personel görevlendirilecek.

BELEDİYE BOŞ KALMAYACAK

Başta Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere, Adapazarı, Serdivan, Erenler ve Arifiye Belediye Başkanlıkları bütün birimlerinde Bayram süresince işlerin aksamadan yürütülmesi için yeterli eleman görevlendirecek. İtfaiye, Zabıta, Su İşleri, Fen İşleri, Temizlik İşleri, Belediye Haber Merkezi ve Belediye Danışma Servisi 24 saat süre ile görev yapacak. İ1 Müftülüğü kendi mevzuatları açısından gerekli önlemleri alacak. İl Özel İdaresi ve Karayolları tarafından herhangi bir hava muhalefetine karşı gerekli tedbirler alınacak.

BAYRAMLAŞMA PROGRAMI

Öte yandan Sakarya’da Resmi Bayramlaşma programı da açıklandı. Valilik tarafından yapılan açıklamada Ramazan Bayramı Resmi Bayramlaşma töreninin bayramın 1. Günü Tunatan Tesislerinde saat 10.00’da yapılacağı bildirildi. Toplu bayramlaşmanın ardından Vali Mustafa Büyük  ve beraberindeki protokol üyeleri 11.00-11.30 arası İtfaiye ziyareti, 11.30-12.00 arası Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 12.00-12.30 Hızırtepe Erkek Yetiştirme Yurdunu ziyaret edecek daha sonra saat 12.30-13.00 arası İl Jandarma Komutanlığında ve 13.00-13.30 arasında da İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki bayramlaşma programlarına katılacaklar.

Editör: TE Bilişim