Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan dün akşam saatlerinde Serdivan Kapalı Spor Salonundaki 2 çuval dolusu oy pusulası ve mührün kayıp olduğunu iddi etmişti.
Bu iddianın ardından Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı 2 Cumhuriyet Savcısını olayı araştırmak üzere görevlendirdi.

Saat 17.10'da Başsavcılıktan yapılan açıklamada 'olayın gerçekleştiğine dair soyut iddia dışında hiç bir delil ve emare bulunmadığı' bildirildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

"04/06/2015 tarihinde Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan'ın twitter hesabından 'Sakarya'da Oy Pusulaları ve Mühürler Çalındı' şeklinde bildirimde bulunması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca twitter paylaşımı ihbar kabul edilerek soruşturmaya başlanılmış, soruşturmaya başlanılmasının akabinde de Cumhuriyet Başsavcılığımıza çeşitli siyasi partilerden iddiaya ilişkin şikayet başvuruları yapılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılan soruşturma kapsamında ilgililerin ifadelerine başvurulmuş, İl Seçim Kurulu Başkanlığı ve tarafımızca yapılan araştırma sonucunda, iddia edilen olayın gerçekleştiğine dair soyut iddia dışında hiç bir delil ve emare bulunmadığından olaya ilişkin Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar verilmiştir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur." 

Editör: TE Bilişim