AKP Serdivan İlçe Başkanlığı mahalle ziyaretleri devam ediyor. Haftalık olarak düzenlenen mahalle toplantısındaki durak bu hafta Yazlık Mahallesi oldu. Yazlık bölgesine yapılan ziyarete Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AKP Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik ve mahalle sakinleri katıldı. Ziyarette  Osman Çelik  selamlama konuşması yaparak siyasi olarak İlçe teşkilatının çalışmalarını bölge sakinlerine anlattı.
35 BİN TON
Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar Yazlık bölgesi sakinlerine bölgeye dair yapılan yatırımları anlattı. Başkan Alemdar Serdivan’a toplam 35.000 ton asfalt döküldüğünü söyledi. Altyapı yatırımlarıyla Yazlık’ın modern bir kentte olması gereken tüm olanaklara sahip olduğunun altını çizen Başkan Alemdar, bugüne kadar Yazlık’a yapılan yatırımları sayarak, yapılan yatırımların 65 milyon lirayı geçtiğini söyledi.
DEĞER KATTI
Alemdar, ‘15 milyonluk doğalgaz yatırımı, 15 milyonluk altyapı yatırımı, 30 milyonluk kapalı spor salonu ve bugüne kadar dökülen asfaltın bedeli 3.5 milyon lira. Göreve başladığımda Yazlık bölgesinde arsaların metrekare fiyatı 100 liraydı fakat yaptığımız yatırımlarla bu rakam 300-400 liraya kadar yükseldi’ diye konuştu.
DÜZGÜN
Yazlık bölgesinde iki temel prensiplerinin olduğunu söyleyen Alemdar, birincisinin tarım alanlarından taviz vermeyeceklerini, diğerinin ise mevcut imara açık yerlerde düzgün kentleşme için konut alanlarının artması olduğunu söyledi. Başkan Alemdar, ‘Bizler bize emanet edileni en iyi şekilde muhafaza etmek ile sorumluyuz. Diğer taraftan da düzgün yapılaşmaya muhalif hiçbir şeye müsaade etmeyiz’ dedi.
HİZMET
Başkan Alemdar konuşmasını sonlandırırken, Serdivan’da ki yatırımların sonlanmadığını  hava şartları müsaade etmediği için asfaltlama çalışmalarını devam ettiremediklerini belirtti. Havaların müsaade etmesi durumunda çalışmaların kaldığı yerden devam edeceğini belirten Alemdar, Yazlık’a 2013 yılında 30.000 ton asfalt dökmek suretiyle vatandaşa hizmet edeceklerini vurguladı.

Editör: TE Bilişim