Açılışa, Vali Yardımcısı Hikmet Dinç, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Özgüngör, İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, daire müdürleri, belediye başkanları ve Sakarya Barosu Avukatları ile davetliler katıldı.

TEŞEKKÜR
Açılış konuşmasını yapan Sakarya Baro Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, binanın Sakarya Barosuna kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Eyüpoğlu, “Benim kararımı destekleyen ve yönetim kurulu olmaktan öteye geçerek ağabey kardeş ilişkisi içinde bu binayı Sakarya’mıza kazandırdık” dedi.

MUTLULUK
Güzel bir binayı hizmete açmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Bu binanın Sakarya’ya kazandırılması bir önceki dönemde başlayan bu yönetimde devam eden sonucunu şimdi aldığımız büyük bir mutluluk. Sakarya’dan yapılan açılış, hukukun üstünlüğü yoluyla aydınlanma çağına katkıda bulunmasını diliyorum”

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ
Feyzioğlu, “Hukukun üstünlüğünün sahip kılınması için yanlışları görür ve söyleriz. Saygı çerçevesinde mazeret değil çözüme katkı makamıyız. Bizi yakından takip edin. Hukukun üstünlüğünü egemen kılmaktan başka çaremiz yok, farklı alanlara bir kinayemiz yok. El birliği ile doğruları bulmamız bu ortak paydada birleşmemiz gerekir” diye konuştu.

TEŞEKKÜR PLAKETİ
Daha sonra Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na hizmet binasını Sakarya Barosuna kazandırılmasında gösterdiği katkıdan dolayı plaket ve çini tabak hediye edildi. Daha sonra protokolün katılımı ile hizmet binasının açılışı yapıldı. Baro Başkan Recep Hacı Eyüpoğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na yeni hizmet binasını gezdirdi.

Levent ERİŞ

Editör: TE Bilişim