ÇIKIŞ YOLU

Akyazı Mudurnu Çayı üzerinde kurulması kararlaştırılan ve yapımı için ihalesi yapılan Ballıkaya barajına ilk kazma vurulacaktı. Taşyatak Köyü Dere Mahalle mevkiine gelen iş makinelerinin önü köylü vatandaşlarca kesildi. Baraj mağduru vatandaşlar bilirkişi heyetinin mallarına ucuz fiyat vermesi nedeniyle olay yerine gelen DSİ 32.Bölge Şefi Abdurrahman Cebeci ve Muhtarlar defalarca bir araya gelerek çıkış yolu aradılar.

ARTVİN’E BAŞKA

Yaklaşık 3 saat süren direniş sonrası DSİ 32 Bölge Şefi Abdurrahman Cebeci ve köy muhtarları iş makinelerinin pazartesi gününe kadar geri çekilmeleri konusunda anlaşınca İş makineleri ve Jandarma olay yerinden ayrıldı. Muhtarlar ve köylüler yaptıkları açıklamada “60 bin lira olarak dönüm başı fiyatı söylendi. Sonra bu fiyat 26 bin 500 liraya çekildi. Artvin’de dağ- taş arazilere 60 bin lira dönüm başı ödemeler yapılırken, burada sulak tarımın yapılabildiği, değerli yerlere 26 bin 500 lira değer biçiliyor. “

1100 HANE SİLİNECEK

Köylüler ayrıca şunları da söyledi; “Daha önce verilen fiyatların içinde meyve ağaçları vardı. Bunlar çıkartıldı. Çıkartılınca fiyatlar düştü. Evimizin olduğu yerler tarla olarak gösterilmiş. Baştan yapılan ölçümlerde sonradan bildirilenler birbirini tutmuyor. Bizler buna razı değiliz. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız.8 köyde yaklaşık 1100 hane haritadan silinecek köylerinden taşınacak. Bu kadar kişinin hakkını göz ardı edemezler” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

CENAZELER NE OLACAK

Durmuşlar Köyü Muhtarı Bekir Durmuş, istimlak edilecek köylerdeki vatandaşların bazılarının yatalak hastalarının bulunduğunu, bu hastaların istimlak edilmeden önce vefat etmeleri durumunda köylülerin kendilerine “cenazelerimizi nereye gömeceğiz? Buraya gömsek sular altında kalacak. Başka bir yere gömsek, yer gösterilmedi. Ne yapacağımızı şaşırdık” diyerek mağduriyetlerini dile getirdiklerini söyledi. 

Editör: TE Bilişim