Karar sevinç yaratırken, kararla birlikte turizm bölgesi desteklemeleri yatırımcıların şimdiden iştahını kabartı.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Turizm Değerlendirme ve Danışma Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2012 yılı turizm değerlendirmesini yapmak amacıyla tüm katılımcıların eşliğinde toplantı düzenlediklerini, turizm sektöründe gelinen noktayı değerlendireceklerini söyledi.
TURİZM BÖLGESİ
Kültür ve Turizm Bakanı Günay, turizm merkezlerine 4 yeni bölgenin daha girdiğini ve bunların Resmi Gazete'de yayımlandığını söyledi. Taraklı’nın turizm merkezi ilan edildiğini bildiren Günay, Denizli Tavas Bozdağ, İzmir Şirince, Malatya Karakaya Baraj Gölü çevresi ile Malatya Hekimhan'ın da Kültür Turizm Koruma Geliştirme Bölgesi ilan edildiğini belirtti.
YATIRIMCILAR
Kültür Turizm Koruma Gelişme Bölgesi ilan edilen alanların 5. bölge yatırım teşviklerinden yararlanabildiğine işaret eden Günay, bu alanların yatırımcılara kolaylık sağlama açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
TALİH
Bir reklam filmiyle yıldızı parlayan tarihi Osmanlı evlerinin bulunduğu ve 2011 yılında Uluslararası Cittaslow (Sakin şehir) ağına dahil edilen Taraklı, son olarak ta UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girebilmek için başvuru yaptı.

Editör: TE Bilişim