AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Ağustos seçimlerinde Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından gözler 27 Ağustos Çarşamba günü yapılacak olan AK Parti Olağanüstü Kongresine çevrildi. Bu kongrede AK Parti yeni genel başkanını seçecek ve ardından yeni hükümet kurulacak. Kongrede Merkez Karar Yürütme Kurulu üyeleri yeniden belirlenecek. Son yapılan kongrede AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Erdoğan Atabek büyük bir sürpriz yaparak, Erdoğan’ın listesinde yer aldı. MKYK üyesi olan Erdoğan’ın yapılacak olan kongrede yeniden listede yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.
Kongrenin ardından tüm gözler yeni Başbakan’ın kuracağı Bakanlar Kuruluna çevrildi.

AYŞENUR İSLAM
Bakanlar Kurulunda Erdoğan’ın en güvendiği isimlere yer vereceği Ankara kulislerinde artık ciddi ciddi konuşuluyor. Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam son kabine düzenlemesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına getirildi. İslam’ın yeni kabinede yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Yani İslam görevine aynen devam edecek. Erdoğan’ın yakın ekip listesinde yer alan İslam’ın Bakan olduktan sonra yaptığı çalışmaların da göreve devamlılık noktasında etkin olduğu öğrenildi. Ayşenur İslam’ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında hükümetin paralel yapı olarak adlandırdığı cemaat mensuplarına yönelik başlattığı çalışmalarında sekteye uğramaması isteniyor.

KÖŞK YOLU SONRASINDA
AK Partinin kuruluşunda yer alan ve Erdoğan’ın  ricasıyla Hollanda’dan gelerek partinin kademelerinde yer alan AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli’nin bu kez bir sürpriz yapması bekleniyor. Partisinin Genel Başkan yardımcılığını yapan ve ardından Başbakan Erdoğan’ın mali danışmanlık görevini halen yürüten Dişli, Bakanlar Kurulu ve MKYK toplantılarına bakan ve MKYK üyesi olmadan giren tek isim olarak göze çarpıyor. Erdoğan’ın en güvendiği yol arkadaşı olan Dişli’nin hakkında bu zamana kadar ortaya atılan Bakan olacak iddiaları bu kez farklı boyut kazandı. Erdoğan’ın Köşke çıkmasının ardından en güvendiği isimlere hükümeti emanet etmek istiyor.

GÜVENİLİR İSİMLER
AK Parti kulislerinde, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bülent Arınç ve Beşir Atalay, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın görevlerinin sona erebileceği iddia ediliyor. Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal ile Nurettin Canikli'nin yanı sıra Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un ise yeni kabinede yer alacakları ifade ediliyor.

HAFTA SONUNA KADAR
Şuan tek geçerli olan ve bilinen Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın çalışma ekibinden isimlerin yeni hükümette yer alacak olması. Erdoğan’ın sürekli yanında Dişli’nin yeni kabinede yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Erdoğan ve Dişli’nin üst üste düzenlediği toplantılarda kabinenin bu hafta hemen hemen şekilleneceği ifade ediliyor. Bu hafta sonuna kadar Dişli kararının da netleşmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim