301 maden işçisinin şehit olduğu Soma’da Ramazanın ilk gününde şehit ailelerini yalnız bırakmayan Bakan İslam, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldızla, maden şehitliğini ziyaret etti.Eşi Bahadır İslamla birlikte madencilerin kabri başında dua eden Bakan İslam, zaman zaman duygulu anlar yaşadı.
Bir mezarlığın üzerine şehit çocuğu tarafından bırakılan takdirname belgesini de inceleyen iki bakan, daha sonra mezarlıktan ayrılıp, ilçe merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulundu.

İFTAR
Bakanlar İslam ve Yıldız'a, facia sürecinde Soma ile yakından ilgilenmelerinden dolayı teşekkür eden bazı vatandaşlar, hükümetten Soma'yı yalnız bırakmamasını istediklerini dile getirdiler.Bakanlar Ramazanın ilk iftarını şehit madencilerin aileleri ve kazadan sağ kurtulan madencilerle yaptı.
Bakanlar İslam ve Yıldız, Ramazan ayının ilk iftarını 47 gün önce maden faciasıyla sarsılan Soma'da, şehit madencilerin aileleri ve kazadan sağ kurtulan madencilerle yaptı.

AİLEYİZ
TKİ Eli Müessesesi Sosyal Tesisleri'nde yaklaşık bin 500 kişinin katılımıyla düzenlenen iftar yemeği öncesi tüm masaları dolaşan bakanlar, ailelerle sohbet ederek sorunlarını dinledi. İftarda bir konuşma yapan Bakan İslam, Soma'nın çok büyük bir felaket geçirdiğini, hükümet olarak ilk günden itibaren yaraları sarmaya çalıştıklarını belirtti.Bakan İslam, “Bizler de kendimizi artık Somalı gibi görüyoruz. Sizleri ailemizden bir fert gibi görmeye başladık. Bunun için ilk iftarda bir arada olmayı istedik"dedi.

MAAŞ
Bakan İslam, masaları dolaştığı sırada vatandaşların bazı sorular sorduğunu, bazı konulara açıklık getirmek istediğini anlatarak, prim borçları nedeniyle maaş bağlanamayan şehit yakınlarına maaş bağlayabilmek için yaptıkları yasal düzenlemenin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçtiğini, Cumhurbaşkanlığı onayından sonra aynı hafta içinde kalan 67 aileye de maaş bağlanacağını kaydetti.

YARDIMLAR
Bakan İslam, her şehidin ailesinden birer kişiye istihdam hakkı tanıyan yasal düzenlemenin de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçtiğini, Cumhurbaşkanlığı onayının ardından taleplerin alınacağını ve uygun işler bulunduktan sonra atamaların yapılacağını ifade etti.İslam, “Soma'ya yapılan yardımlar yerine ulaşmadı anlamına gelen, daha çirkin ifade edilmiş bir haber vardı. Bağışlar henüz sonuçlanmadığı için ulaşmadı, hala bağış kabulü devam ediyor” dedi.
 

Editör: TE Bilişim