Kaynarca'ya bağlı Kayacık Köyü Cinler Mahallesi'nde oturan Ümran ve Cihat Binay'ın
1 yaşındaki çocuğu Selinsu'ya Kaynarca Aile Hekimliği'nde 2 buçuk aylıkken karma aşı yapıldı. Elmas Binay'dan (54) alınan bilgiye göre küçük Selinsu, gündüz 11'de aşı yapıldıktan bir saat sonra kusmaya başladı. Aile kusma şikayetiyle 20 Nisan 2013 tarihinde kusma şikayeti ile özel otomobil ile Kaynarca Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne müracaat etti.
Küçük çocuk önce Kandıra Devlet Hastanesi'ne oradan da Kocaeli'ye sevk edildi. Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sabaha karşı yoğun bakım servisine alınan Selinsu hakkında doktorlar hastalığının aşıdan olabileceğini ancak kesin bir şey söyleyemeyeceklerini belirterek,  "Olabilir de olmayabilir de, siz hakkınızı arayın" önerisinde bulundular.
Babaanne Elmas Binay, “Aşıdan şüpheliyiz. Ancak çocuğun aşıdan dolayı rahatsız olduğuyla ilgili rapor da vermediler. Aile Hekimliği Merkezi ise 'Bizim yapacak bir şeyimiz yok' cevabını verdi. Ama torunum iki buçuk aylık ve 5 kilo 800 gram ağırlığında sağlıklı bir çocuk iken Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çocuk Yoğun Bakım Servisi'nde 3 buçuk ay yattı, 4 kilo 300 gramla hastaneden çıktı. Çocuğumuzda gelişme geriliği var. Yaşıtları ayağa kalkarken, bizim çocuğumuz gelişebilmek için rehabilitasyon merkezinde gitmek zorunda” dedi.

Editör: TE Bilişim