DEVLET SÖZÜ

Ziyarette konuşan Atalay, 30 Aralık 2015'te asgari ücrette yapılan artışa işveren kesiminin imza atmadığını hatırlattı.Bu asgari ücretin mükemmel olmamasına rağmen, ülkenin şartlarına göre uygun olduğunu ifade eden Atalay, bu ücretin, ekim ayından itibaren vergi kesintileri nedeniyle bin 230 liraya düşeceğini kaydetti. Atalay, "Biz, önümüzdeki aydan itibaren bin 300 liralık asgari ücretin net alınmasını arzu ediyoruz. Devletin, hükümetin bize verdiği söz var. Devletin sözü bizim için geçerli, yazıya da hiç gerek yok" diye konuştu.

EMEKLİ

Asgari ücretle ilgili konuşmasına devam eden Ergün Atalay, “Sayın Bakanım, son yıllarda çok hızlı aldığım en güzel cevaplardan bir tanesi. Kamuoyu, asgari ücretliler adına teşekkür ediyorum. Biz, bunu oldu gibi görüyoruz. Zannediyorum kamuoyu, asgari ücretli bundan mutlu, memnun olacaktır. İnşallah emeklimizi rahatlatacak bu 100 lira ile de promosyonla ilgili de güzel haber alacağımızı umut ediyorum" dedi.

OLMAYACAK

Hükümetin 2016'da emeklilere seyyanen 100 lira zam verdiğini hatırlatan Atalay, bunun 2017'de emekli olacaklar için de geçerli olup olmadığını merak ettiklerini söyledi.Mehmet Müezzinoğlu da ziyareti dolayısıyla Atalay'a teşekkür ederek,  “Hiçbir asgari ücretlimiz bin 300 liranın altında maaş almayacak. Onu bin 300 liraya tamamlayacak bütün tedbirleri Maliye ile görüşerek son şeklini bugün veya bu hafta veririz. Asgari ücretlimiz bin 300 liranın altında bir maaşın muhatabı olmayacak"

Editör: TE Bilişim