Sakarya’daki 434. hafta adalet ve özgürlükler eyleminde basın açıklamasını Eğitim İlke-Sen MYK üyesi Beytullah Önce okudu.
2013 yılındaki toplu görüşmelerin kamu çalışanları için hayal kırıklığına dönüştüğünü ifade eden Eğitim İlke-Sen MYK üyesi Beytullah Önce, “Emeğimize karşılık verilen zam, kamu çalışanlarının ve emeklilerin yoksulluk sınırı altında yaşadığı gerçeğini değiştirmedi" dedi.
 Birçok ek ödeme ve sosyal yardımda herhangi bir artışın söz konusu olmadığını ifade eden Önce, "Kamuda güvencesiz ve kadrosuz çalışma devam etti. 4/C statüsündeki, yardımcı hizmetteki ya da akademideki çalışanların sorunları ise gündeme dahi gelmedi. Görünen o ki, 2014 yılı, sadece kamu çalışanları ve emekliler için değil, asgari ücrete mahkûm edilen milyonlarca çalışan için de yine zor geçecek" diye konuştu.
Yılın ilk 6 ayı için 846 lira, ikinci 6 ay içinse net 891 lira olarak belirlenen asgari ücretin, kölelik düzeninin devam edeceğinin göstergesi olduğunu vurgulayan Beytullah Önce, şunları kaydetti:
"Oysa ki yine bir devlet kurumu olan Türkiye İstatistik Kurumu dahi en düşük ücretin 1205 lira olması gerektiğini söylüyor. Yoksulluk sınırının 3000, açlık sınırının 1200 lira olduğu bir zamanda 6 milyondan fazla asgari ücretliye 846 lira verilmesi utanç vericidir.” 

 

Editör: TE Bilişim