Arifiye Belediyesince yapımına 2011 yılında başlanan Kültür merkezi kompleksi yaklaşık altı buçuk milyon TL'ye mal oldu. Kültür Merkezi kompleksinin içerisinde Çok amaçlı konferans salonu, Samek kursları, Evlenme Memurluğu ve Nikah Salonu, Meclis Toplantı Salonu, Halk Bank ve Ziraat Bankası Arifiye Şubeleri, kafeteryalar, sağlık ocağı, eczaneler, işyerleri ve dükkanlar bulunuyor.

            Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve yaklaşık beş yüz bin TL'ye mal olan Arifiye meydanı 5000 metrekarelik bir alan üzerine kurulu. Meydan ve kültür merkezi tam bir bütünlük sağlayarak Arifiye'nin merkezi haline geldi.

            Başkan İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada;" Arifiye2mize ilçe görünümü kazandırma, Arifiye'ye bir kimlik kazandırma ve merkez oluşturma çalışmalarımız kapsamında hayata geçirdiğimiz Kültür Merkezi Kompleksi, yapı olarak Arifiye'mizin yıllarca eksikliğini hissettiği sosyal ve Kültürel programlar için mekan eksikliği, Banka ihtiyacı, işyerleri ve Samek kursları, nikah salonu, merkezde bir sağlık ocağı ve eczaneler gibi  bir çok unsuru bünyesinde barındırmakta. İnsanımız meydanda da rahat bir nefes alabilecek. Göreve geldiğimiz günden bu yana geçen dört yıllık hizmet süremiz içerisinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu'nun destekleriyle de bir çok projeyi hayata geçirdik.  Kendisi her konuda ve her zaman yanımızda olarak bizlerden desteğini esirmedi. Bu eserler bu uyumlu çalışmanın eserleri. Bu gün bizim için çifte bayram. Başta Sayın Mlletvekillerimiz, Sayın Valimiz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, Belediye Başkanı arkadaşlarım, siyasi parti temsilcileri, muhtarlarımız, meclis üyelerimiz, tüm kurum ve kuruluşların temsileri ve halkımızı davet ettiğimiz açılış törenimize hepinizi bekliyoruz. Sizi Mutluluğumuzu paylaşmaya davet ediyoruz." dedi.

Editör: TE Bilişim