Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı İsmail Yolcu yaptığı açıklamada, “Büyük açılışta ayrıca Arifiye Özel Halk Otobüs İşletmecilerinin yeni aldıkları çevre ve engelli dostu 10 adet otobüsün de hizmete alım töreni yapılacak.” dedi.

FİLOYU YENİLEMEK

Büyükşehir Belediyesi, Arifiye Özel Halk Otobüs işleticilerinin yeni aldıkları çevre ve engelli dostu 10 adet otobüsün hizmete alım töreninin de yapılacağını belirtti. Yolcu, “Arifiye Özel Halk Otobüsleri bünyesinde 39 araç vardı ve bireysel işletmecilik yöntemi ile çalışma yapılıyordu. Ulaşım Dairesi olarak kendileriyle yaptığımız görüşmeler neticesinde ulaşım filosunun yenilenmesi kararı verdik. Bu karar doğrultusunda ulaşım filosu yenileniyor” dedi.

ULAŞIMDA İYİLEŞTİRME

20 adet modern otobüsün bölgenin ulaşım talebini rahatlıkla karşılayabileceğini belirten İsmail Yolcu, “Modern otobüslerle bölgenin ulaşım talepleri rahatlıkla karşılanmış olacak.  Görüşmelerimiz neticesinde bireysel işletmecilik yerini kurumsallığa bırakıyor. Arifiye Özel Halk Otobüs İşletmecileri ilk olarak 10 adet modern, engelli ve çevre dostu, yüzde 100 alçak tabanlı, 10,7 metrelik araç aldı. Bu çalışma Sakarya’mız için ilk oldu. En yakın zamanda 10 adet daha araç alınarak ulaşım filosu tamamen yenilenmiş olacak. Kendilerini tebrik ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşımda iyileştirme çalışmalarımız devam edecek” dedi. 

Editör: TE Bilişim