ÇÖZÜM SÜRECİ VE

SURİYE KRİZİ

Türkiye’nin farklı şehirlerindeki İslami kimlikli sivil kuruluşların çatı organizasyonlarından Adalet ve Özgürlükler Platformu, 13. Olağan Buluşmasını Akyazı’da gerçekleştirdi. İki gün süren ve dört oturum şeklinde yapılan buluşmanın ev sahipliğini Mazlumder Akyazı Şubesi yaptı. Başta çözüm süreci ve Suriye krizi olmak üzere gündemdeki birçok konunun tartışıldığı ve farklı görüşlerin ileri sürüldüğü oturumlarda oluşan ortak kanaatler ise bir sonuç bildirgesiyle kamuoyuna duyuruldu.

TEHCİRİNİN YIL DÖNÜMÜ

Akyazı Buluşması’nın Nekbe Haftası’na denk geldiği belirtilen bildirgede, Filistin’de devam eden işgal kınandı ve Mavi Marmara davasıyla ilgili Türkiye-İsrail arasında yapılan görüşmelerin ve pazarlıkların kesinlikle kabul edilmeyeceği duyuruldu. Ayrıca Kırım ve Kafkas halklarının kendi topraklarından tehcirinin yıl dönümlerine denk gelen Akyazı Buluşması’nda yüz binlerce insanın hayatını kaybettiği katliamlar ve sürgünler de kınandı.

REYHANLI- SURİYELİ

Sonuç bildirgesinde yasağın bitmediği belirtilerek “Platform, başörtüsüne her alanda özgürlük sağlanmadığı sürece sorunun bittiğini kabul etmeyecektir.” denildi. Reyhanlı’da yapılan bombalı saldırıları ve sonrasında Reyhanlı sakinleriyle Suriyelilerin karşı karşıya getirilmek istenmesini de kınayan Adalet ve Özgürlükler Platformu, çözüm süreciyle ilgili olarak “Kürt meselesi bağlamında başlatılan ‘Çözüm Süreci’nin, adalet, hakkaniyet ve eşitlik temelinde sonuçlanmasını ümit etmektedir. 

Editör: TE Bilişim