Akyazı Salihiye Köyünde 90’lı yıllarda yapılan otoyol çalışmaları esnasında yola malzeme sağlamak için daha sonra her şeyi eski haline getirmek ve çevreye zarar vermemek üzere anlaşarak köylülerin tapulu arazilerinin istimlak edilmesi ile başlayan olumsuzluk hala devam ediyor.
KULLANILMAZ HALDE
Salihiye köylülerinin dedelerinden kalan toprakları yapılan hafriyat çalışmaları nedeniyle daha önce elverişli tarım yapılan arazilerinde şimdi hiç bir şey yapılamıyor. Otoyol bittikten sonra hiçbir düzeltme yapılmadan karayollarına devretmesi sonrasında karayollarının da ilgisizliği özel hafriyat firmalarının bölgeden haksız kazanç sağlamasına neden olmuş. Özel hafriyat firmalarının bölgeden kum ve çakıl alması sonrasında araziler çok daha büyük çukurlar oluşan arazi iyice kullanılamaz hale geldi.
MUHATAP YOK
Köylülerin yer yer derinliği 40 metreyi bulan hafriyat çukurlarının ve göletlerin güvenlik önlemsiz olması karşısında çocuklarının hayati tehlike yaşadıklarını ifade ederek duruma tepki gösteriyorlar. Ayrıca bazı çukurların doldurulması için çöplerin yığılması sağlıksız bir ortama sebep oluyor. Çöplükte beslenen köpekler hem köylüleri hem de hayvanları tehdit ediyor. Akyazı Belediyesi’nin ilçedeki çöpleri Adapazarı’ndaki arıtma tesisine götürmesi gerekirken kendi tapulu arazilerine boşalttığını iddia eden köylüler durumu Ankara’da her türlü makama ilettiklerini ancak muhatap bulamadıklarını ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim