Akyazı Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Akyazı da ilk defa düzenlen Halk bisiklet turu yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Bisikletini alarak etkinliğe katılmak isteyen tüm katılımcılar ve yarışmacılar Akyazı Tören Alanı önünde buluştu Başkan Yazıcı’nın verdiği start ile hareket eden katılımcılar buradan Mudurnu Caddesi üzerinden  topluca şenliklerin yapılacağı Akbalık güreş sahasına geçtiler.

Yaklaşık 6 km lik parkuru tamamlayarak Akbalık güreş sahasına geçen katılımcılara girişte çekiliş bileti dağıtıldı. Şenliğin açılışında Akbalık köyü adına bir konuşma yapan Avukat Recep Yılmaz, “ Sizleri köyümüzde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz her sene bu tarz etkinlikler için herkesi köyümüze bekliyoruz  ” dedi.

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı ise konuşmasında “Öncelikle tüm gençlerimizin Gençlik ve spor bayramını kutluyorum.  Bugün  çeşitli etkinliklerle ilkini gerçekleştirdiğimiz 19 Mayıs’ı  topluca bisikletlerimizle halk turu atarak buraya gelip kutlamayı planladık ve burada sizlerle birlikteyiz hep beraberiz bundan sonraki yıllarda daha çok katılımlı ve daha etkili bir şekilde kutlamayı hedefliyoruz. Bu şölenler hayalimiz olan bir şeydi. Bayramlar eskiden sadece protokole yönelik yapılırdı. Oysa halkla iç içe hep birlikte olmak daha güzel olması gereken işte buydu ve bunun ilkini gerçekleştirdik  bayramları halkla birlikte kutlamak, bayramların ruhunu halka yansıtmaktı sizlerle birlikte de bunu yansıtıyoruz ve artık bayramlarımızda da yansıtmaya devam edeceğiz ” dedi.

Akyazı Kaymakamı Erdoğan Beypınar konuşmasında, “Bayramlar bizim birlik beraberliğimizi pekiştirecek olan temel yapı taşlarıdır. Cumhuriyetimizin bu anma etkinlikleri yıllar yılı devam edecektir, Gençlerimize örnek olacak, tarihimizi onlara aşılayacak önemli adımlardır.” dedi

Gençlik Şöleni Konuralp İlköğretim Okulu Kafkas Ekibi ve İlçe Spor Müdürlüğü Karate ve Tekvando Kulüpleri birer gösteri yaptı.

19 Mayıs Gençlik Şöleni Gençlik Haftası dolayısı ile yapılan Voleybol, Atletizm ve Masa tenisi müsabakaları ile bisiklet yarışmasında  dereceye giren takım ve sporculara madalya ve kupaları ayrıca Bisiklet yarışmasına katılanlar arasında çekilen kura ile 3 sporcuya birer bisiklet armağan edildi.

Akyazı Belediyesi tarafından etkinliklere katılan tüm katılımcılara ve yarışmacılara Tavuklu pilav, Milli içecek ayran ikram edildi.

Editör: TE Bilişim