AKP Milletvekili Çelik, atıl durumdaki TİGEM’in tarım ve hayvancılık sektörüne öncülük edeceğini belirterek devir-teslim süreci hakkında bilgi verdi.

AKP Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, geçen ay yapılan TİGEM ihalesi hakkında konuştu. Çelik, 650 dönüm sulanan arazi olmak üzere toplam 3 bin 650 dekara kurulu TİGEM’in ihalesinin tamamlanarak devir-teslimin yapılacağını bildirdi. Çelik, ‘TİGEM 30 yıllığına ÇEKOK Gıda A.Ş tarafından kiralanmıştır. Ön görülen toplam yatırım tutarı 7 Milyon 416 bin 500 liradır’ dedi.

ÇALIŞANLAR

19 daimi işçinin istihdamına devam edileceğini söyleyen Çelik, ‘ 500 damızlık keçi, sür üretimi, meyve üretimi, üzümsü meyve ve ıtri bitkiler(yaban mersini,kekik gibi)olmak üzere çeşitli projelerin ve kiralama bedellerinin yarıştığı ihaleyi Çekok Gıda A.Ş. kazanarak ,ilgili taraflar 03/01/2013 tarihinde sözleşme imzalamışlardır.Devir-teslim süreci ise devam etmektedir’ dedi.

SEKTÖR

Milletvekili Çelik, ‘Atıl durumdaki bu arazinin daha rantablı bir şekilde değerlendirileceği için memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Bölgede tarımsal ve hayvansal üretime öncülük etmesi ve katkı vermesi beklenen TİGEM, bu projeyle bölgeye ivme katacağı ve sinerji doğuracağına olan inancım tamdır’ dedi.

Editör: TE Bilişim