AKP Akyazı Kongresi'ne iptal kararı çıktı

 

 Yargı ‘Yeniden’ dedi

 

Kongrenin iptaline ilişkin davanın görülmesine Sulh Hukuk Mahkemesi'nde devam edilecek. 

 

 

KARAR ŞOKE ETTİ

AKP Akyazı ilçe teşkilatının 14 Mart 2013 de yapılan 2 adaylı kongresinde Mustafa Yıldırım’ın diskalifiye edilmesi sonrası başlayan Hukuk mücadelesinde Yargıtay’dan gelen karar Akyazı’da şok etkisi yarattı. Adaylardan Mustafa Yıldırım listesindeki bazı isimlerin istifa etmesiyle Kongre Divanı tarafından adaylığı geçerli sayılmayarak yarış dışı bırakılmıştı.

 

DANIŞTAY DEVREDE

Mustafa Yıldırım kongre salonu dışında gazetecilere yaptığı açıklamada kendisine haksızlık yapıldığını konuyu yargıya taşıyacağını bildirmişti. Mustafa Yıldırım Akyazı Sulh Hukuk Mahkemesine başvurarak kongresin iptalini istemiş fakat açılan dava Mahkemece reddedilmişti. Bu karardan sonra Mustafa Yıldırım konu hakkında Danıştay'a itirazda bulundu.

 

MASRAFLAR AKP'YE

Danıştay, Mustafa Yıldırımı haklı bularak Akyazı Sulh Hukuk Mahkemesinin davaya bakmasına karar verdi. Ayrıca Mustafa Yıldırım'ın itiraz için ödediği masrafların da iadesine karar verdi. Bu durumda Sulh Hukuk Mahkemesi kongrenin iptali için açılan davaya devam edecek.

 

NE OLMUŞTU?

14 Mart 2013 tarihinde yapılan AKP Akyazı ilçe 4 olağan kongresinde Nail Kahveci’nin karşısında genel merkeze rağmen aday olan Mustafa Yıldırım'ın listesindeki bazı isimlerin kongre salonunda istifalarını sunmaları sonrası Kongre Divan Kurulu, Yıldırım'ı yarış dışı bırakmıştı. Bu kararın hukuksuz olduğunu belirten Yıldırım da yargıya başvurmak zorunda kalmıştı. 

Editör: TE Bilişim