İhale tekrarlanacaksa şartnamenin yeniden hazırlanması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, “İhale açık arttırma yolu ile çok firmanın katılımıyla yapılırsa  bence fiyatlar daha üst seviyelerde olacaktır” diyor.

Bazı vatandaşlar, ihaleye çıkarılan merkezin büyüklüğüne işaret ederek, çarşıda bir dükkan kirasına ihale edilmesinin yanlış olacağını belirtti. Bazı vatandaşlar ise özelleştirme fikrine karşı çıktı ve merkezin belediyede kalması gerektiğini savundu.
 

SÖZ VATANDAŞIN

Oruç Akkoyun (Öğrenci) : 
Adapazarı Kültür Merkezi(AKM) şehrin tam merkezinde yer alıyor. 41 bin liraya tek kişinin katılımıyla ihale edilmesi doğru değil. İhalenin iptali çok yerinde bir karar oldu. Bence tepkilerden dolayı bunu yaptılar. İhale için geçen fiyatlar çok güldürücü basit rakamlar. O kadar paraya kiralanıyorsa o zaman versinler ben alayım AKM’nin işletmesini.

Kaan Bayraktar (Kuaför) :
AKM ihalesinin şartnamesi biraz daha düzgün ve  uygun bir şekilde hazırlanmalıdır. Açık arttırma usulü ile yapılmalıdır. İhale açık arttırma yolu ile çok firmanın katılımıyla yapılırsa  bence fiyatlar daha üst seviyelerde olacaktır. Böylelikle belediye kazanacak. Zaten önemli olanda bu. İptal kararı bence kamuoyunun beklediği bir karardı.

Şenol Durmaz (Elektrikçi) :
AKM ihalesinin iptal edilmesi, çok doğru ve yerinde bir karar oldu. Sakarya’nın en işlek yerlerinden birinin aylık 41 bin liraya kiraya verilmesi herkesi şaşırtmıştı. Adaletli bir karar olduğunu düşünüyordum. O tipte bir yerinde kira bedeli yüz bin liralarla hesaplanıyor. Vatandaştan gelen tepkiler sanırım iptal kararının verilmesinde etkili oldu.

Musa Çalışkan (Hediyelik Eşyacı) :
Ben şeffaf bir ihale yapılmasından yanayım. Herkes neyin ne olduğunu, nasıl yapıldığını bilmelidir. Gizli saklı iş olmaz. İhalede söz konusu olan 41 bin lira çok düşük bir rakam ve resmen bedava ya getirmişler. Çarşıda dükkan kirası parasına koca AKM verilir mi? Herkesin bilgisi dâhilinde, şeffaf bir ihale tekrar yapılmalı ve iptal edilmesi doğru karar.

Mesut Kahraman (Gelinlikçi) :
Bana göre Adapazarı Kültür Merkezi belediye de kalmalıdır. Özel bir şirkete yada şahsa devredilmesine karşıyım. Ayrıca bizim esnaflar olarak olup bitenden hiç bir haberimiz yok.Bu şekilde bir ihale olmaz. Her şey vatandaşın önünde bilgisi dahilinde yapılmalıdır.İptal edilmesi en mantıklısı ve gerekirse mahkeme yoluna gidilmeli.

Editör: TE Bilişim