POLİS KUÇ UÇURTMADI

Elmas Otel’in çevresinde yaklaşık bin polis görev yaptı. Saat 11.00’den itibaren otelin çevresi ellerinde Türk Bayrağı taşıyan vatandaşlarla dolmaya başladı. Polis, akreditesi olmayan hiç kimseyi içeri almadı. Akredite müracaatları daha önce kabul edilmeyen HEPAR İl Başkanı Yavuz Reis ve iki yardımcısı, Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş’ın talimatıyla sivil ve resmi polisler tarafından otelin kapısından yaka-paça uzaklaştırıldı.

KOÇYİĞİT’İN İTİRAFI

Akreditesi olupta içeri girenler tepeden tırnağa arandı. Çantalarında Türk Bayrağı bulunan bazı bayanların bayraklarına polis el koydu ve Türk Bayrağı ile içeri girmelerine izin vermedi. Akiller, saat 11.00’de önce bir basın toplantısı düzenledi. Akillerden Hülya Koçyiğit, ‘Böyle olacağını bilsem katılmazdım’ diyerek pişmanlığını dile getirdi. Akiller, basın toplantısında her yerde konuştuklarının adeta bir tekrarını yaptı.

İKİ AYRI TOPLANTI

Akiller daha sonra saat 14.00’de sivil toplum kuruluşlarının kadın yöneticileri ve birkaç konuk kadınla toplantı yaparak barış sürecini anlattı. İkinci toplantıysa, saat 19.30’da sivil toplum kuruluşlarının erkek temsilcileriyle yapıldı. Ecevit Keleş başkanlığındaki CHP Heyeti içeri girmedi ve Türk Bayrakları ile toplantıyı protesto ederken, MHP İl Başkanı Levent Bülbül ve 4 yönetici toplantıya katıldı. MHP, CHP ve HEPAR İl Başkanları’nın bugün konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenlemeleri bekleniyor.

Editör: TE Bilişim