Bayraktar’ın NTV canlı yayında söylediği bu sözler önce “gaf” olarak algılandı ve Bayraktar’ın sözlerini düzelteceği tahmin edildi. Erdoğan Bayraktar’ın ise olayın ardından görüştüğü bir kurmayına , “Sözlerim gaf değildi” dediği öne sürüldü.

İŞTE BAYRAKTAR'IN AÇIKLAMASI
Bayraktar NTV’de yaptığı açıklamada, ‘Başbakan’ın istifa etmesi gerekir’ dedi.
Bayraktar, ''Soruşturma dosyasındaki imar planları Başbakan'ın onayı ile yapılmıştır. Tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. Bugün bize bir istifa metni ve deklarasyon metni gönderildi. Böyle bir durumda bunun yanlış olacağını düşünüyorum. Hayırlı olsun'' dedi.

KONUTTA NELER OLDU?
Erdoğan Bayraktar’ın bu beklenmedik çıkışı akıllara önceki gece Başbakan Erdoğan’ın konutunda yapılan görüşmeyi getirdi. Başbakan Erdoğan, operasyonda ismi geçen bakanlardan Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar ile evinde görüşmüş ve istifa kararı orada alınmıştı. Sabah saatlerinde önce Çağlayan sonra Güler istifa etti. Bakanlar için benzer ifadelerin yer aldığı ortak istifa metni de kaleme alınmıştı. Çağlayan ve Güler “çirkin oyunu bozmak için” istifa ettiklerini kamuoyuna duyurdu. Bayraktar’ın kendisine gelen aynı metni okumaması dikkatlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilişim