AKP'de 27 Aralık tarihinde Sakarya'ya geleceği açıklanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hazırlıkları sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun yeniden aday gösterilme sürecinin ardından ilçe belediye başkan adaylıkları konusunda AKP Genel Merkezi ve İl Başkanlığı’nın aday belirleme çalışmaları kapsamında, 86 aday adayı üzerine tek tek hazırlanan raporlar titizlikle inceleniyor 

SON AŞAMA
Bir yandan şehirde hazırlıklar başlarken, 27 Aralık öncesinde belirlenmesi beklenen adaylıklar konusunda mevcut Belediye Başkanları ve diğer aday adayları da son çalışmalarını yapıyor. AKP kulislerinde konuşanlara göre bu aşamada yapılan anket çalışmaları, teşkilat görüşü ve yapılan araştırmaların adaylıkların belirlenmesi noktasında etkili olacağı söyleniyor.

4 İSİM GARANTİ
Yeniden aday adayı olan Adapazarı Belediyesi Başkanı Süleyman Dişli, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ve Hendek Belediye Başkanı adayı Ali İnci'nin adaylıklarının garanti olduğu söyleniyor. 'En rahat 4 başkan' olarak adlandırılan Dişli, Alemdar, Karakullukçu ve İnci'nin haricinde diğer belediye başkan adaylıklarında ciddi rotasyona gidileceği belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim