Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, incelemelerde ve temaslarda bulunmak üzere Adapazarı’na geldi. Bakan Şahin ziyaretlerine Valilikten başladı. Vali Mustafa Büyük’ü makamında ziyaret eden Şahin, Sakarya’yı çok önemsediğini ve Sakarya’nın Ankara’da çok güçlü bir şekilde temsil edildiğini anlatarak şiddeti önleme merkezlerinden birinin de Sakarya’ya açılacağını söyledi.
SEVGİ EVİNE ZİYARET
Bakan Şahin, valilik ziyaretinin ardından Korucuk’ta 6-12 yaş arası çocukların kaldığı bir sevgi evini ziyaret etti. Daha sonra Sakaryalı Şehit Birol Elmas’ın ailesini Korucuk’taki evlerinde giden Şahin, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Yeni bir süreçteyiz. Ailelerimizi ve şehit ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Onların fikirlerini alıyoruz. Şehit ailelerimizden ortak görüşler alıyoruz. Şehit ailelerimizin ortak görüşü şu: Sayımız daha da artmasın, diyorlar. Başka anneler ağlamasın, diyorlar. Ailelerimiz çok net bir duruş sergiliyor. Biz üzerimize düşeni yapacağız ve neye mal olursa olsun yıllardır kanayan bu yarayı sona erdireceğiz. Şehit ailelerimizin de bizim arkamızda olduğunu bilmemiz bize daha da güç veriyor. Ülkemizi bu terör sorunundan kurtaracağız” dedi.
KADINLAR İLGİ GÖSTERDİ
Korucuk sakinlerinden yoğun ilgi gören ve küçük çocukları seven Şahin, bu arada kendisine iletilen dosya ve notları da aldı. Daha sonra Valiliğinin organizasyonunda Tunatan Tesislerinde koruyucu ailelerle yemekte buluşan Şahin, artık bakanlığın imkanlarının daha da arttığını ve korumaları altındaki 14 bin çocuğa en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştıklarını belirterek, “Siz koruyucu ailelere buradan teşekkür ediyorum. Çok önemli bir hizmete imza atıyorsunuz” dedi.
Şahin’e ziyaretlerinde Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Hasan Ali Çelik, Ayşenur İslam, Ali İhsan yavuz ve bürokratlar da eşlik etti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Zeki Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bakan Şahin ise, “Pazartesi günü bürokrat arkadaşlarımı Sakarya’ya gönderiyorum. Önemli projeye bakanlık olarak gereken desteği vereceğiz.” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’i ağırlamaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Toçoğlu, şöyle konuştu:
İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDEYİZ
“Büyükşehir Belediyesi olarak Bakanlığınızın temsilcileri ile işbirliği içerisine birçok proje uyguluyoruz. Büyükşehir ve Bakanlığınız ile ilgili bir proje üzerinde çalışıyoruz. Eski Terminal alanında yürüttüğümüz proje kapsamında 3 bin metrekarelik alanı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na tahsis ettik.
Proje kapsamında yapılacak olan il binanızın yanında ‘Aile ve Sosyal Gelişim Merkezi’ kurmayı planlıyoruz. 8 milyon civarında bir maliyetle oluşturulacak Sosyal Gelişim Merkezi’nde derslikler, kütüphane, konferans salonu, spor salonları ve uygulama alanları yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Bakanlığımız ile güzel bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu.
BERABER ÇALIŞACAĞIZ
Şahin, “Sosyal belediyecilik alanında önemli çalışmalar yapan Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Strateji Başkanımızı Sakarya’ya göndererek, gerekli değerlendirmeleri yapalım. Beraber çalışarak projeyi hızlandıralım. Bir yıl içinde projeyi bitirelim. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak Sosyal Gelişim Merkezi Projesi’ne gereken desteği vereceğiz” diye konuştu. 
EVLİLİK MUKADDESTİR
Bakan Şahin, “Evlilik çok mukaddes bir yolculuktur. Tabi ki bu süreçte bazı sıkıntılar olacak ve krizler yaşanacak. Ancak önemli olan bunları yönetebilme kapasitesine ulaşmamızdır. Bunun için de öncelik eğitimdir. Yönetemediğiniz sorunda önünüze en küçük bir engel çıktığında hemen takılmamamız gerekiyor. Oysa bizim görevimiz dağılmadan, dökmeden, kırmadan bu krizleri yönetebilmektir. Nimeti ve külfeti eşit bir şekilde paylaşmamız gerektiğini unutmamalıyız. Değerlerimiz bize bunu çok net bir şekilde söylüyor.
EŞLERİNİZİ DE GETİRİN
Hz. Peygamber’in hayatına baktığımızda, nasıl bir aile reisi olduğunu çok net bir şekilde görüyoruz. ‘Sizin en hayırlınız ailenize en hayırlı olanıdır.’ diye çok net bir mesaj vermektedir. Günümüze kadar gelen çok net bir mesajdır bu. Hanım ve kız kardeşlerimden ricam bu toplantılara gelirlerken eşlerini de yanlarında getirmeleridir. Yalnız bir tarafı eğiterek sorunları çözemeyiz. Kadın erkeğin birlikte eğitim alması gerekmektedir. Sevgiyi, şefkati, merhameti birlikte çoğaltmalıyız. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan istirhamımız bu eğitimlerde babalarında yer almalarını sağlamalarıdır.” ifadelerini kullandı.
SERTİFİKA DAĞITTI
Konuşmaların ardından Bakan Şahin aile eğitimi sertifika törenine katılanlara sertifikalarını teslim etti. Son olarak ise Büyükşehir SAMEK kursiyerleri Bakan Fatma Şahin’e bir tablo hediye etti. Bakan Şahin AK Parti Sakarya İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılmak üzere Büyükşehir Belediyesi’nden ayrıldı
BAKANA ANLAMLI HEDİYE
Konuşmaların ardından Başkan Toçoğlu, Bakan Fatma Şahin’e günün anısına üzerinde Sakarya’nın tarihi ve kültürel simgelerini barındıran bir minyatür çalışması takdim etti.
TUNATAN’DA YEMEK YEDİ
Valiliğinin organizasyonunda Tunatan Tesislerinde koruyucu ailelerle yemekte buluşan Bakan Şahin, artık bakanlığın imkanlarının daha da arttığını söyledi.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEYE ZİYARET
Makam ziyaretinin ardından Bakan Şahin ve beraberindeki heyet Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen Aile Eğitimi Seminerleri Sertifika Törenine katıldı.

Editör: TE Bilişim