Sakarya Aile Hekimleri Derneği üyeleri, Hendek 1.Nolu Sağlık ocağı önünde toplanarak, Hendek Devlet Hastanesi'nde geçen hafta yaşanan olay ve bu olayla ilgili yapılan gazete haberini eleştirdiler.
Dernek Başkanı Dr.Rıdvan Karagöz, Türk Sağlık-Sen Sakarya Başkanı İrfan Korkmaz, Sakarya Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri, Türk Sağlık-Sen Hendek Temsilcisi Ebru Gürlü, Türkiye Aile Hekimliği Birlik –Dayanışması Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri, Aile Hekimleri ve Sağlık çalışanları katıldığı basın açıklaması öncesinde saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.
Derneğin Genel Sekreteri Dr.Deniz Ural, burada yaptığı açıklamada, yapılan gazete haberleriyle aile hekimlerinin, siyasetçilerin ve vatandaşın önüne suçlu olarak atılmaya çalışıldığını öne sürdü.

FATURA AİLE HEKİMLERİNE
Ural, açıklamasında şunları kaydetti:
"Türkiye de çeşitli illerde olduğu gibi, ilimizde de torba yasa gereği yayınlanan nöbet genelgesiyle 1 Mayıs itibariyle aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına hastanelerin acil servislerinde triyaj alanlarında, yeşil alanlarda, ilçelerde kırmızı alanlarda nöbetler yazılmıştır.

Sakarya aile hekimleri derneği olarak, bu nöbetler yazılmadan önce bu nöbetlerin aile hekimliği sistemine zarar vereceği ve yasal olsa da, hukuksuz olan bu nöbetlere Sakarya da çalışan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları olarak gitmeyeceğimizi defalarca beyan ettik.
Geçen hafta yerel bir gazete haberinde, aile hekimleri nöbete gitmediği için ilçe devlet hastane acilinde başhekimin nöbetçi olmasından tutun da, hastane acil servisinde yaşanan hekim sıkıntısından, hatta o an acilde bulunan genel cerrahın olası bir operasyon durumunda seçim yapması gerektiği üzerinde anlamsızca yorumlar yapılmış ve bunun faturası da aile hekimlerine kesilmeye çalışılmıştır.
Hatta daha da ileri gidilerek hastane acilinin nöbet genelgesinden önce hiçbir sorunu olmayan, hekim ihtiyacı hiç olmayan bir yer olduğu söylenmiştir. Bahsi geçen haberde iktidara bunun hesabını sorarız tarzı bir söylemle, hem siyasiler, hem de vatandaşın önüne aile hekimleri suçlu olarak atılmaya çalışılmıştır."

HABERCİYE KINAMA
"Aile hekimliği sistemini sorgulamamış, hatta ilçe devlet hastanesinin sorunlarını daha öncesi ile hiç bilmeyenler tarafından yapılmış olan bu haberi kınıyoruz. Nitekim bahsi geçen acil servisteki hekim sıkıntısı yıllardır sürmekte, sağlık ocağı döneminde bile sağlık ocağında çalışan hekimler dâhil olmak üzere, hastanede çalışan uzman hekimler de bu acil serviste görev yapmıştır. Şimdi şunu sorgulamak gerekmez mi, madem yıllardır hekim eksikliği var, neden bu hastaneye hekim atanmaz, ya da atanan hekimler neden burada uzun süre kalmazlar?"

Editör: TE Bilişim