GELİŞİME KATKI

Türkiye'nin ilk özel doğalgaz dağıtım şirketi olan AGDAŞ, Erdem Holding bünyesinde 10 yılını geride bıraktığını söyleyen Erdem sözlerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz 10 yılda oluşturulan bu büyük değer ve elde edilen başarı, AGDAŞ ile birlikte tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarının ortak başarısıdır. Şirketimiz, 19999 Marmara Depremi ile büyük yara alan Sakarya ilinin, 10 yıl içerisinde gelişip büyümesini temel ilke edinmiş, yapmış olduğu yatırımlarla gerek Sakarya iline gerekse Ülke ekonomisine toplam 1 milyar TL’ lik ekonomik katma değer ve 1.000 kişilik istihdam sağlamıştır” dedi.

SAKARYAYI ÖNEMSİYOR

“Şirketimiz 2003 yıllından bu zamana kadar 2.300 Km ve 150 milyon TL yatırım yapmıştır. Bu bir anlamda Türkiye'nin Batısı ile Doğusu arasındaki mesafeyi neredeyse iki kez kat etmeye eşdeğerdir. AGDAŞ ın yatırımları sayesinde Adapazarı şehrinde 60 iç dönüşüm şirketi faaliyete başlamış ve onlarca kombi bayisi hizmete girmiştir. Bu şirketlerde hali hazırda yüzlerce eleman istihdam edilmektedir. AGDAŞ’ın yapmış olduğu yatırım ile birlikte 1  milyar TL ülke ekonomisine katma değer sağlanmıştır” dedi.

KARASU DOĞAL GAZ PROJESİ

2012-2016 yılları arasında AGDAŞ, 125 milyon TL yatırım yaparak Sakarya mücavir alanı ve Karasu bölgesinin tamamına doğalgaz şebeke yatırımını tamamlayacaktır. 2016 yılı sonunda toplam yatırım 250 milyon TL ye şebeke uzunluğu yaklaşık 3.500 Km ye ulaşacaktır.2013 yıllı içerisinde yaklaşık 75 milyon TL lik yatırım planlanmaktadır. Yapılacak bu yatırımın 50 milyon TL si Karasu ilçesine yapılacak yüksek basınçlı boru hattı ve şehir içi dağıtım hattıdır. Sakarya’dan 40 km'lik yüksek basınçlı boru hattı ile Karasu ilçesine doğalgaz getirilerek, şehir içerisinde de 350 Km dağıtım hattı inşa edilecektir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim