AFA Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gösterilerin ilk gününde Varlam Nikoladze ve David Nikoladze’nin yönetmenliğinde Anton Çehov’un “Ayı” ve “Bir Evlenme Teflifi” ile Jean Cocteau’nun “Gamsız Çapkın” eserlerini sahneleyen öğrenciler seyircilerden büyük bir ilgi gördü.
Gösterilerin ikinci gününde gerçekleşen Müzik Bölümü Konseri’nde öğrenciler değişik dil ve tarzdaki şarkılarda hem vokal performanslarını sergilediler hem de enstrümanlarını adeta konuşturdular.
Bale ve Dans Resitali ise her yıl olduğu gibi bu yıl da Bale Bölüm Danışmanı Tan Sağtürk koreografisinde gerçekleşti.

TAN SAĞTÜRK MÜJDE VERDİ

Ünlü balet ve eğitmen Tan Sağtürk gösteri öncesi yaptığı konuşmada akademinin her yıl başarısını katladığını söyledi. Sağtürk konuşmasının devamında şunları söyledi: “ Bilgi Üniversitesi ile anlaşma yaptık. Üniversite bünyesinde sanat akademisi kuruyoruz. Yaptığımız anlaşma kapsamında mezunlarımıza üniversite eğitimi sırasında burs olanağı sağlanacak.”

DEV EĞİTMEN KADROSU
Sakarya’da da faaliyetini sürdüren Ragıp Savaş Sanat Akademisi gelen talepler üzerine şube sayılarını arttırma kararı aldı.
Ragıp Savaş Sanat Akademisi Can Gürzap, Tan Sağtürk, Bülent Özveren, Elçin Temel, Atilla Sarıkayalı, Varlam Nikoladze, Rumyana Markova gibi kendi alanında ünlü sanatçı ve eğitmenlerini bünyesinde bulunduruyor.

ÇAĞDAŞ TÜRKİYE VURGUSU
Sanat Akademisi kurucuları Ragıp Savaş ve Nurhan Deniz Dolgun gösteri öncesi yaptıkları konuşmalarda çağdaş Türkiye vurgusu yapılar. Büyümenin zorluk ve sorumluluklarının bilincinde olduğunu vurgulayan Ragıp Savaş; “Ülke genelinde 2 yeni okul daha açma kararı aldık. Ülkemizi ileriye taşıyacak olan sanattır. Biz bu bilinçle dikkatli adım atıyoruz. Ülkemizin çağdaşlık ve laiklik değerlerine sahip çıkıyoruz ve sanat yoluyla ülkemize katkıda bulunma kararlılığı içindeyiz. Biz elimizden geleni sanatımızla yaparken öğrencilerimizden ve velilerden aldığımız büyük destek umudumuzu arttırıyor” değerlendirmesi yaptı.

 

Editör: TE Bilişim